Κόρε. Ύδρο. ή ολοκληρωμένα, Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες.
Μπορεί να παραπέμπει σε μάθημα χημείας το όνομά τους, αλλά μιλάμε για μουσική ή αν θέλετε να είμαστε πιο εύστοχοι, για μουσική χημεία… Το συγκρότημα από την Κέρκυρα παρουσιάζει αισίως τον 4ο δίσκο του, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου σε cdκαι digital album από την Inner Ear.

Μια ξεχωριστή περίπτωση στην ελληνική δισκογραφία με ήχο αγγλόφωνης μπάντας και ελληνικό στίχο που χρησιμοποιούσε από την αρχή και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καυστικό λόγο χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιεί ονόματα, πρόσωπα και καταστάσεις που είτε λειτουργούν ως tabooείτε δεν τα πιάνει κανείς εύκολα στο στόμα του.

 

Η περιγραφή του άλμπουμ χαρακτηριστική: «Με αφορμή γεγονότα υπαρξιακής τάξεως, οι Κόρε.Ύδρο. έγραψαν τα τραγούδια που περιέχονται στον 4ο δίσκο τους, με τον εύγλωττο τίτλο «Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό». Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο νέο στούντιο του συγκροτήματος στην Κέρκυρα, μέσα στο κλίμα της γενικότερης κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας.»

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο τον Σεπτέμβριο. Ενώ στις 18 Μαΐου οι Κόρε. Ύδρο θα είναι στο Gagarin για μία μεγάλη συναυλία.

 

* Περισσότερα στην επίσημη σελίδα τους εδώ www.koreydro.gr
* και στην επίσημη σελίδα της δισκογραφικής εταιρείας InnerEar www.inner-ear.gr