mminimal1Ακούγοντας τη μουσική του Monsieur Minimal δεν μπορεί παρά να σου καρφωθεί ένα χαμόγελο στα χείλη και ένα σφηνάκι αισιοδοξίας στην καρδιά. Παρά τις στιγμές της γλυκιάς μελαγχολίας, οι δύο δίσκοι του, το Lollipop και η Πάστα Φλώρα, καταφέρνουν να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, πολύ μακριά από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε έξω από τα παράθυρά μας.

Κι αυτό γιατί οι μουσικές του δεν επηρεάζονται από τις γεωγραφικές συντεταγμένες ή περιρρέουσες συνθήκες, αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό. Γεννημένος στα Γιαννιτσά, έζησε στην Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην Αθήνα πρόσφατα, από την οποία, λόγω της πηγαίας αισιοδοξίας του, κρατάει μόνο τα θετικά και τα όμορφα.

 

Με εικόνες από το MTV και ακούσματα από Michael Jackson mminimal2μέχρι τους Nirvana, το κλειδί για την εύρεση της μουσικής του ταυτότητας δεν ήταν η κιθάρα του, αλλά ένα laptop που τον ώθησε να «προσπαθήσω να αποτυπώσω την μουσική που είχα στο μυαλό μου». Οι μελωδίες βρήκαν τον δρόμο  τους προς τα αυτιά του κόσμου όταν εμφανίστηκε και διακρίθηκε στο Coca Cola Soundwave, με τον κοινό να μην τον αφήνει να κατέβει από την σκηνή! Ακολούθησε μία συμμετοχή στη συλλογή City Campers, συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Sound of Everything, το αγγλόφωνο Lollipop και εν συνεχεία το ελληνόφωνο Πάστα Φλώρα. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν πολύ από το ελληνικό ραδιόφωνο, αλλά επίσης επιλέχθηκαν να «ντύσουν» τα διαφημιστικά σποτ της Citroen Hellas, του ΕΟΤ, αλλά και των αμερικάνικων Safeway. Ως προς την εναλλαγή της γλώσσας στους δίσκους του μας εξηγεί ότι βλέπει την γλώσσα σαν ένα ακόμη μουσικό όργανο, η μελωδικότητα και οι τονισμοί της πρέπει να «δένουν» αρμονικά με τα υπόλοιπα όργανα, αλλά και τις μελωδικές γραμμές του τραγουδιού. Για τους μουσικούς της γενιάς του σχολιάζει ότι «πολύ ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μουσική δημιουργία και παραγωγή, όχι μόνο για να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, αλλά και για να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, που θα ξεφεύγει πλέον από τα πλαίσια της μίμησης».

Τον ρωτάω τι θα έκανε αν του χαλούσε το laptop σε κάποιο live και μου απαντάει χωρίς ίχνος ανησυχίας, “θα έπαιζα unplugged”. Ως προς τα σχέδια για το μέλλον, μου αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε «εγκεφαλικό οργασμό» με μελωδίες που κατακλύζουν τον κεφάλι του, ετοιμάζεται για τον τρίτο του δίσκο, πέρα από τις ιδέες και τα όνειρα για διάφορα projects.  Δεν περιμένουμε άλλωστε τίποτα λιγότερο από τον παραγωγικότατο Μεσιέ Μινιμάλ!

pastafloralollipopΣτις 1 Μαρτίου βγαίνει το digital release με drum and base και dub remixes από κομμάτια του  Lollipop.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Mesie Minimal
http://www.monsieurminimal.com


Feb 24
Monsieur Minimal dj set @ Gravity Club -Hania - Χανιά
Apr 2
Bohannon Club -Berlin
Berlin, Bohannon C, GERMANY