Η αγάπη του Μάνου Ελευθερίου για την ιδιαίτερη πατρίδα του είναι γνωστή τόσο από τις δημόσιες τοποθετήσεις του όσο και από τα βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα για το Συριανό Θέατρο και τους ήρωές του. Αν κάποιος επισκεφθεί τη Σύρο θα δει στο ιστορικό θέατρο «Αππόλων» χειρόγραφά του και αντικείμενα που έχει δωρίσει ο ίδιος και θα ακούσει από τους ντόπιους μόνο καλά λόγια για τον ποιητή.

Αυτή τη φορά η αγάπη του σε συνδυασμό με την πολύχρονη και διαρκή έρευνά του για τη Σύρο, ή Σύρα όπως την λεν οι παλιότεροι συμπυκνώνεται σε ένα νέο βιβλίο με επίκεντρο τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια της ζωής στο νησί του θρυλικού πλέον Μάρκου Βαμβακάρη. Κάτι σαν οδοιπορικό στην παιδική του ηλικία με την προσωπική μαρτυρία του ίδιου του Βαμβακάρη, περιγραφές των εφημερίδων για τους χορούς, αστυνομικές διατάξεις και δικαστικά έγγραφα και πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή στη Σύρο εκείνης της εποχής. (1905-1920)

Main Menu


Η παρουσίαση του βιβλίου

Θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στις 20.30 στο PassPort (Καραϊσκου 119, Πλ. Κοραή, Πειραιάς). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Παναγιώτης Κουνάδης, μελετητής ελληνικού τραγουδιού, ο Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος, και ο Γιώργος Χρονάς, εκδότης-ποιητής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη. Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Παναγιώτη Μάργαρη.