altH Yasmin Levy επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά με τον πέμπτο και πιο προσωπικό άλμπουμ της αλλά και με μια παγκόσμια περιοδεία που ξεκινάει λίγο πριν τελειώσει το 2012. Μέσα στους προγραμματισμένους σταθμούς της είναι και η Ελλάδα. Άλλωστε στη χώρα μας είναι ιδαίτερα αγαπητή με μεγάλο κοινό. Την περιμένουμε την άνοιξη του 2013 όπου προφανώς θα παρουσιάζει ζωντανά και τα κομμάτια από το νέο της άλμπουμ. Οι ημερομηνίες έχουν κλειστεί σε όλη την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Ασία, σε μία tour που θα διαρκέσει σχεδόν μέχρι το τέλος του 2013. Την παραγωγή του άλμπουμ Libertad (Ελευθερία) έκανε ο Ben Mandelson για την Adama Music.

Η ίδια για το νέο της δίσκο και την παγκόσμια περιοδεία της δήλωσε: "Είναι ποιος, τι, και που είμαι στη ζωή μου αυτή την στιγμή. Αισθάνομαι εντελώς ελεύθερη σε αυτό το πρότζεκτ από κάθε άποψη’. Η νέα αίσθηση ελευθερίας της Yasmin έχει εμφανώς επηρεαστεί από την γέννηση του πρώτου της παιδιού. Υπάρχει επίσης μία νέο-ανακαλυφθείσα ωριμότητα και αυτοπεποίθηση μέσα της, με ένα τρόπο με τον οποίο ποτέ πριν δεν είχε αισθανθεί άνετα."

To δελτίο τύπου αναφέρει σχετικά: Αυτή η νέα ελευθερία φανερώνεται στην επιλογή των τραγουδιών που απαρτίζουν το άλμπουμ Libertad, στο οποίο η Levy έχει γράψει επτά από τα δώδεκα τραγούδια... Το άλμπουμ επίσης περιλαμβάνει διασκευές, σε ένα από τα διαμάντια της Τουρκικής μουσικής, Firuze, καθώς και σε ένα απίστευτα απαιτητικό, κλασσικό Περσικό τραγούδι, Recuerdo (o τίτλος στα Περσικά είναι ‘Soghati’). Υπάρχει επίσης μία διασκευή στο κλασσικό κομμάτι του Enrico Macias, Adieu Mon Pays. Και για αυτούς που θεωρούν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει δίσκος της Yasmin Levy χωρίς αυτά, υπάρχουν δύο Ladino τραγούδια που ερμηνεύονται με ένα νέο στιλ.

altΑυτή η tour, όπως και ο δίσκος, προβάλλει μία μοναδική ιδέα, συνενώνοντας δύο κόσμους με μεγάλη σπουδαιότητα για την Yasmin. Για αυτό το νέο πρότζεκτ, η Yasmin παίρνει το πάθος του flamenco, που τόσο πολύ λατρεύει και το ‘συμπληρώνει’ με την συναισθηματική προσέγγιση του κόσμου των προγόνων της, αυτήν της Τούρκικης μουσικής. Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία θα προβληθούν επίσης, αλλά είναι αυτό το fusion της κιθάρας flamenco, που εξωραΐζεται με τον πλούσιο ήχο των Τουρκικών εγχόρδων, και μικρούς υπαινιγμούς Κουβανέζικου (και όχι μόνο) πιάνου, που θα συνδυαστούν για να δώσουν μία ολοκληρωτικά νέα αίσθηση σε αυτή την tour.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτό το show θα εστιάσει στην Yasmin Levy και την μουσική της. Την τραγουδίστρια, και με διαρκώς αυξανόμενη αυτοπεποίθηση συνθέτρια, και το ξεχωριστό μείγμα της από μουσικές επιρροές, που θα δημιουργήσουν μία -καθοδηγούμενη από το συναίσθημα- απολαυστική βραδιά.