Η γενιά του ΄80 με αυτή του ΄90 δεν έχουν και τεράστιες διαφορές. Ως εκ τούτου μπορούν να επικοινωνήσουν, να τα βρουν με άλλα λόγια. Και δεν έχει σημασία τι είδους δουλειά κάνουν. Σημασία έχει το γεγονός ότι τα βιώματα τους είναι κοινά. Ενδεχομένως οι απόψεις τους, οι παραστάσεις τους και οι επιρροές τους. Το μόνο που χρειάζεται για να συνεννοηθούν είναι η καλή θέληση.

Οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Φίλιππος Πλιάτσικας και την καλή θέληση έχουν και τα… κλειδιά έχουν και κυρίως τον τρόπο να κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Και αυτό έκαναν στην πρεμιέρα (3/11/12) των δέκα παραστάσεων που θα δώσουν στο Gazoo με τίτλο «Συν». Παρότι πρεμιέρα τα κατάφεραν όχι απλώς καλά αλλά έθεσαν τον πήχη ψηλά. Θεωρητικά από την επόμενη κιόλας εμφάνιση τους, πρέπει να «πετάνε».

Αν και το ρεπερτόριο τους μπορεί να φθάσει τις δέκα ώρες, έπαιξαν παραπάνω από τρεις και χωρίς διάλειμμα. Καλοί μουσικοί τους συνοδεύουν ως εκ τούτου όλα είναι υπέρ τους. Μάλιστα κατάφεραν να φέρουν σε λογαριασμό και τους θεατές του Gazoo οι οποίοι στην αρχή έδειξαν όχι επιφυλακτικοί αλλά κάπως… δροσεροί. Όχι ότι δεν είχαν διάθεση να δουν τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Φίλιππο Πλιάτσικα επί σκηνής, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να βρεθούν οι κώδικες επικοινωνίας. Τελικώς βρέθηκαν. Και αυτοί οι κώδικες ήταν που δεν θα άφησαν τους δύο δημιουργούς να φύγουν από την σκηνή στο τέλος της βραδιάς. Αν δεν άναβαν τα φώτα ακόμη θα έπαιζαν.


Είπαν όλες τις επιτυχίες τους, άφησαν τον κόσμο να τους συνοδεύσει, «πείραξαν» ενορχηστρωτικά και βεβαίως δημιουργικά τα κομμάτια τους, ο ένας ερμήνευσε τραγούδια του άλλου και μαζί με τους μουσικούς δημιούργησαν μια αντροπαρέα που «λειτούργησε» και θα λειτουργήσει και στις προσεχείς παραστάσεις τους.
Τελικά μήπως η κρίση θέλει τις συν–εργασίες;

* Μαζί τους συν - πράττουν οι: Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο, φωνητικά | Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα, ακορντεόν | Μιχάλης Βρέττας: βιολί, φωνητικά | Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, κρουστά, φωνητικά | Νίκος Παππάς: ηχοληψία | Περικλής Μαθιέλλης: φωτισμοί