lavraintis_maxairitsas_zygosΌπως είχατε μάθει εδώ και μέρες από το Musicpaper.gr, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αποχώρησε από το πρόγραμμα στην Ακτή Πειραιώς και ως leader του εκεί σχήματος «ορίστηκε» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι θα εμφανιστεί στο Ζυγό με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Τελικά το σχήμα που ανακοινώθηκε έχει λίγο απ΄όλα, σε μία προσπάθεια μάλλον αναζήτησης μιας φόρμας που θα ευχαριστεί όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό αφού η απόσταση που έχει ο Μαχαιρίτσας και ο Πασχαλίδης με τη Δήμητρα Παπίου είναι μεγάλη. Όπως και αισθητικά η Δήμητρα Παπίου με τον Δημήτρη Σταρόβα είναι μακριά. Το ίδιο συμβαίνει και για τους εναλλακτικούς και πρωτοποριακούς για την ελληνική πραγματικότητα Opera Chaotique που από τη μία κάνουν κοινή συναυλία και με τους Yianneis στο Gagarin και από την άλλη θα συνυπάρξουν με όλους τους παραπάνω.

Κι αν ο τίτλος του προγράμματος παραπέμπει στο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο (που γράφτηκε στα τέλη του '20) κάνει ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα σε αισθητικό επίπεδο.

Κάθε βραδιά επίσης, όπως αναφέρει η σχετική επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος, θα υπάρχει και ένας ακόμη έκτακτος καλεσμένος.

Η οικονομική κρίση φαίνεται δεν ήρθε μόνη της. Συνοδεύεται και από άλλους είδους κρίσεις. Μια από αυτές είναι η αισθητική κρίση μιλώντας για τα προγράμματα γενικότερα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για κρίση σχετικά με το ποιος από όλους αυτούς είναι πιο σημαντικός ή έχει πιο υψηλή αισθητική από τον άλλο. O καθένας έχει την πορεία του και τον κρίνει η ιστορία, δηλαδή ο χρόνος. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί επί σκηνής είναι το πως μπορούν να συνυπάρξουν όλοι αυτοί σε ένα κοινό πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μετά τη δήλωσή του για τον Γιάννη Χαρούλη "επιστρέφει" κάνοντας κριτική στα εκατομμύρια που έχει πάρει ο Γιώργος Νταλάρας: "Τρεις φορές έχουμε πληρώσει δάνεια και τόκους και ακόμη εκεί επιμένουν να μας ζητούν, πόσο ακόμη; Πήρα ένα δάνειο για να αγοράσω ένα μαγαζί για την κόρη μου πριν τέσσερα χρόνια δίνω συνέχεια δόσεις και ακόμη είναι ίδια τα χρήματα που οφείλω. Δεν είμαι ο Νταλάρας, να έχω πάρει τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων, όπως μπορεί να πιστεύει κόσμος” δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αχελώος tv .

Το δελτίο τύπου της παράστασης αναφέρει:
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχονται  τον φετινό χειμώνα 2012-2013 στις μουσικές τους εμφανίσεις στην μουσική σκηνή «ΖΥΓΟΣ»  την κυρία Δήμητρα Παπίου, μία υπέροχη, διακριτική και ταυτόχρονα φλογερή παρουσία στο χώρο της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής σε ένα μοναδικά εκφραστικό μουσικό δρώμενο... Το πρώτο μέρος  της  ανατρεπτικής αυτής παράστασης σχεδιάζουν και συμμετέχουν οι «OPERA CHAOTIQUE», το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer (κατά κόσμον Γιώργος Τζιουβάρας & Χρήστος Κουτσογιάννης) που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2011 και ήδη έδωσε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Αθήνα, Λονδίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Βελιγράδι. Μαζί τους ο  «πολυπράγμων» Δημήτρης Σταρόβας ο οποίος συμπράττει καταλυτικά στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων όταν όλοι μαζί τραγουδούν επί σκηνής αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια από το σύνολο των δισκογραφικών επιτυχιών τους αλλά και κομμάτια-εκπλήξεις από ένα πλούσιο ρεπερτόριο χωρίς όμως  να διστάζουν να…  πρωτοτυπήσουν! Κάθε Παρασκευή & Σάββατο λοιπόν στον «ΖΥΓΟ», όπου θα φιλοξενείται στο πρόγραμμα κι ένας διαφορετικός καλεσμένος καλλιτέχνης, ο οποίος θα ενσωματώνεται στο πρόγραμμα  και όλοι μαζί,     θα αυτοσχεδιάζουν πάντα με την καθοριστική συμμετοχή του κοινού…

Ζυγός: Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Από 9/11 κάθε Παρασκευή και Σάββατο 22:30
Τηλ.:  210.32.41.610

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:   12€ ΜΕ ΠΟΤΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡ

ΤΙΜΗ ΦΙΑΛΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:  120€ (ΑΝΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
ΤΙΜΗ ΦΙΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: 60€ (ΑΝΑ 2 ΑΤΟΜΑ)