taxidevontas_300200Η διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα αποτελεί έναν από τους καταστατικούς σκοπούς του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της περιφέρειας, δίνοντας την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους φιλοξενούμενους σε αυτές, να απολαύσουν επιλεγμένα μουσικά έργα και καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου.

Οι Συναυλίες Εκτός Έδρας που διοργανώνονται  για πρώτη φορά φέτος τον Ιούλιο, θα πραγματοποιηθούν σε τρία ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικότητας θεατρικά τοπία:

2012-07-19_960_maestrosΣτον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας        21/7

Στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων  22/7

Στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης   25/7

Στις συναυλίες ευγενικά συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, με ένα πρόγραμμα δομημένο με έργα ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά και μερικά λιγότερο γνωστά, το ίδιο, ωστόσο, ελκυστικά.

Στις συναυλίες, τις οποίες θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας.

2012-07-19_1244_zikou2012-07-19_1231_sourmbisΣυμμετέχουν ως σολίστ, τρεις νέοι Έλληνες μονωδοί, που σπούδασαν με υποτροφία του Συλλόγου και σήμερα διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η μεσόφωνος Ινές Ζήκου και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης. Η ερμηνευτική συμμετοχή τους συνιστά ένα γοητευτικό Γκαλά Όπερας με γνωστές άριες του λυρικού ρεπερτορίου, το οποίο ονομάστηκε  Από την Κάρμεν στην Τραβιάτα. Συνεισφέρουν σε αυτό με τις δημιουργίες τους ο Ζωρζ Μπιζέ, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο Τζοακίνο Ροσσίνι, ο Γιόχαν Στράους υιός και ο Τζουζέππε Βέρντι. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μουσική που φέρει την υπογραφή του Έντβαρντ Γκρηγκ, αλλά και των Ελλήνων μουσουργών Λαυρέντιου Καμηλιέρη και Αλέξανδρου Κατακουζηνού.

2012-07-19_116_poylitshΗ πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής συνάντησε την άμεση ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτιστικών φορέων των τριών πόλεων - Βέροιας, Καβάλας και Σπάρτης, που προσέφεραν πρόθυμα την ενεργό συμμετοχή τους, για την απρόσκοπτη ευόδωση των συναυλιών.

ΒΕΡΓΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΩΝ 21 Ιουλίου
σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση   Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας (ΚΕΠΑ)

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – 22 Ιουλίου
Συνδιοργάνωση με το 13ο Φεστιβάλ «Γ.Α. Παπαϊωάννου»
& το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου

sainopouleio008ΣΑΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ – 25 Ιουλίου
σε συνεργασία με το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και τον Δήμο Σπάρτης

Επισημαίνεται ότι την τελευταία συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης – ο Μάνος Χατζιδάκις το είχε χαρακτηρίσει ως το ωραιότερο σύγχρονο υπαίθριο θέατρο της Ελλάδας -, θα προλογίσει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, βασικός συνεργάτης του www.musicpaper.gr από την αρχή της λειτουργίας του.