megali_ebomadaΠαρακάτω σημειώνουμε μερικές συναυλίες που θα λάβουν χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα στο κλίμα των ημερών με την απαιτούμενη κατάνηξη που αυτές επιβάλλουν.

Εθνική Λυρική Σκηνή
(Μεγάλη Τετάρτη)
Η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ ερμηνεύουν έργα Αντόνιο Βιβάλντι (Στάμπατ Μάτερ), Γκαμπριέλ Φορέ (Ρέκβιεμ) και 'Ααρον Τζέι Κέρνις (Musica Celestis) στην καθιερωμένη Πασχαλινή Συναυλία. Αφηγηματικά μέρη, τραγουδιστή απαγγελία ή άριες με διανθίσεις υπηρετούν κάθε φορά το πνεύμα των στίχων, με τη μουσική να παρακολουθεί τον ρυθμό και τις εναλλαγές του λόγου. Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης, διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, σολίστ: Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Κασιούμης, Νίκος Σπανός. Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ
Κοντίνουο - Εκκλησιαστικό όργανο: Φρίξος Μόρτζος. Στο Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61. Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 3612461, 210 3643725

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ (Μεγάλη Τετάρτη)
Παρουσιάζει τα έργα του Piort Ilich Tchaikovsky Συμφωνία αρ. 6 «Παθητική» και Εισαγωγή-Φαντασία από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Στο Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11. Τηλ.: 2103643700. Είσοδος ελεύθερη.

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Μεγάλη Τετάρτη)
Κύκλος «Θυσία» με έργα Δημήτρη Μητρόπουλου («Η Ταφή») και Joseph Haydn («Οι Επτά Τελευταίοι Λόγοι του Χριστού στον Σταυρό»). Σολίστ οι Kaoli Isshiki (σοπράνο), Ελένη Βουδουράκη (μέτζο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος). Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282333. Εισιτ.: Euro 25, 20, 15, 10, 5 (φοιτ.). Σημεία προπώλησης: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήριο Ομήρου 8, 2107282333, www.megaron.gr.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Μεγάλη Τετάρτη)
Την «Ταφή» του Μητρόπουλου παρουσιάζει, όμως, και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Αλέξανδρο Μυράτ επίσης τη Μεγάλη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής της μακεδονικής πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την Συμφωνία«του Χριστού» του Χαρίλαου Περπέσσα αλλά και το έργο «Τάφος της ζωής» του Χρήστου Χατζή, ενός έλληνα συνθέτη ο οποίος είναι εδώ και δεκαετίες εγκατεστημένος στον Καναδά.

Haig Yazdjian στην Αυλαία
Ο καταξιωμένος ουτίστας με τρεις δικούς μας δεξιοτέχνες (ο Ν. Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα, ο Γ. Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα και ο Π. Βαρθακούρης στο μπάσο) περιπλανιούνται στα μονοπάτια της world jazz και της μεσογειακής μουσικής παράδοσης. Στην Αυλαία, Αγ. Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως, Βοτανικός. Τηλ.: 2103474074. Είσοδος:10 ευρώ

Θρύλοι και θρήνοι (Μ.Τρίτη έως Μ. Πέμπτη)
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα παρουσιάσουν ύμνους, γκόσπελ και εξαγνιστικές ταραντέλες σε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Θρύλοι και Θρήνοι", το οποίο θα λάβει χώρα στη σκηνή του Half Note (Tριβωνιανού 17, Μετς).

Τραγούδια θρηνητικά που λυτρώνουν (Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη)
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, στις 10 το βράδυ, θα μεταφέρει τη μελαγχολική ομορφιά των μοιρολογιών της πατρίδας του χωρίς προσποίηση, με την κατάλληλη συγκινησιακή φόρτιση, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις, στο "Διπλόχορδο Live" (Λεωφ. Γαλατσίου & Αγ. Λαύρας 13, Αθήνα).