hatzigiannis_mpampaliΜε την ανακοίνωση της εμφάνισης του Μιχάλη Χατζηγιάννη στον Ζυγό(!), του άλλοτε μοναχικού «ήρωα που έμενε μόνος του» -κι αν συνεργαζόταν θα το έκανε με μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας- εύλογα γεννιούνται μερικά ερωτήματα προς σκέψη μήπως και εξηγήσουμε αυτήν την Παράξενη Γιορτή όπως είναι και ο τίτλος των παραστάσεων.

Ερώτημα 1:
Γιατί ο ταλαντούχος τραγουδοποιός που μέχρι πρότινος έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες δίσκους και ενώ εμφανιζόταν στα μεγαλύτερα μαγαζιά της Αθήνας, θα εμφανιστεί σε μια μουσική σκηνή που παραδοσιακά φιλοξενεί καλλιτέχνες του «εντέχνου» που ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι απεχθάνεται;

Ερώτημα 2:
Τι έχει μεσολαβήσει και φωτογραφίζεται με την Ανδριάννα Μπάμπαλη, ο άλλοτε σταρ που όποιο κουτσομπολίστικο (τώρα το λέμε τηλεοπτικό) περιοδικό κι αν άνοιγες υπήρχε φωτογραφία του και «πικάντικες» ειδήσεις της προσωπικής του ζωής;

mixalis_xatzigiannis-zeta_markipouliaΕρώτημα 3:
Μήπως η κίνηση αυτή γίνεται επειδή τα μπουζουκομάγαζα ανοίγουν πια μόνο για δυο μέρες την εβδομάδα και κλείνουν το ένα μετά το άλλο; Άρα η εποχή πλέον «κλωτσάει μια κουλτούρα που τα «έφερνε» τόσα χρόνια και με τα λεφτά πια στην τσέπη πρέπει να σώσουμε το κύρος, απλώνοντας τα χέρια -που τα τελευταία χρόνια ήταν ψηλά- προς ένα κοινό πιο σταθερό που δεν θα εγκαταλείψει μόλις βρει τον επόμενο νέο, ωραίο κι ευτυχή;

Ερώτημα 4:
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να υπάρξουν: «…Στιγμές που θα αφήσουν εποχή και θα βάλουν αυτόν τον χειμώνα στο χρονολόγιο με τις συνεργασίες που έμειναν αξέχαστες σε όσους τις έζησαν…»  Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν πολλές στιγμές του καλλιτέχνη που έχουν αφήσει εποχή. Εκτός και αν θεωρείται πιο σημαντικός ο αγγλόφωνος δίσκος (ναι έχει κυκλοφορήσει τέτοιος) του Μιχάλη Χατζηγιάννη από αυτόν του Peter Gabriel ας πούμε. Ή αν η συνεργασία του με την Ανδριάννα Μπάμπαλη είναι πιο σημαντική από αυτή του Φοίβου Δεληβοριά με την Μάρθα Φριντζήλα ή του Βασίλη Καρρά με το Νίκο Μακρόπουλο.

mixalis_xatzigiannis2Πάντως, ο ίδιος ήταν που επέλεξε να κάνει ήδη μια φορά στροφή από τους καλούς πρώτους δίσκους του σε πιο αγοραίες συμπεριφορές και πιο «πιασάρικο» ρεπερτόριο. Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος τον βρήκε με τα «Χέρια Ψηλά» και το ταμείο γεμάτο από πωλήσεις, διαφημίσεις, «Πολυκατοικίες» κτλ. Σαφώς αμήχανο και σκεπτόμενο για το επόμενο βήμα. Άλλωστε οι εμφανίσεις στο Ζυγό θα γίνουν παράλληλα με την έκδοση του νέου του δίσκου Θάρρος ή Αλήθεια, που όπως φαίνεται θα δείχνει προς άλλη κατεύθυνση από τους προηγούμενους που όπως ακούγεται δεν είχαν την αναμενόμενη εμπορική απήχηση.

mixalis_xatzigiannis3Για τις ισορροπίες πρέπει πάντα να αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο της στροφής και της συνειδητοποίησης από τον καλλιτέχνη προς τα πού υπάρχει περισσότερη αλήθεια. Στροφή που πολλοί την επιχείρησαν αλλά ελάχιστοι την κατάφεραν τελικά. Γιατί όταν μπεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον δύσκολα έχεις κριτήριο για έναν άλλο κόσμο που μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια αποστρέφεσαι.

Παρακάτω έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε αυτούσιο το δελτίο τύπου των παραστάσεων:
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στην νυχτερινή Αθήνα πιο ανανεωμένος, ώριμος και συναισθηματικός από ποτέ. Με ολοκαίνουργιο άλμπουμ, πρώτη εμφάνιση σε μουσική σκηνή, μια απρόσμενη συνεργασία!

Μαζί με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και ένα σχήμα έμπειρων μουσικών, θα ερμηνεύσει όχι μόνο τις μεγάλες επιτυχίε  από την προηγούμενη δισκογραφία του αλλά και κομμάτια που έχουν καιρό να ακουστούν και θα μπερδευτούν γλυκά με ακούσματα από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του «Θάρρος ή Αλήθεια», προσκαλώντας μας σε μια παράξενη γιορτή που θα στήσει στην μουσική σκηνή του Ζυγού.
Ένας διαφορετικός Μιχάλης Χατζηγιάννης, κλέφτης συναισθημάτων και συλλέκτης αναμνήσεων, δίνει έμφαση στις ωραίες και διαφορετικές ενορχηστρώσεις για να δημιουργήσει το γνώριμο ζεστό κλίμα, και αισιόδοξες βραδιές. Αφήνεται να αποκαλυφθεί μέσα από τις επιλογές του, σε ένα μουσικό παιχνίδι με το κοινό που θα μας παρασύρει όλους.

Μαζί του επί σκηνής μια αισθαντική ερμηνεύτρια, που δε διστάζει να ανέβει σε θεατρικές σκηνές και να κατέβει σε θεατρικά υπόγεια: Η Ανδριάννα Μπάμπαλη, ικανή συνταξιδιώτισσα σε ένα ταξίδι ως το φεγγάρι και πίσω, θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια και, φυσικά, τα ντουέτα τους με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Στιγμές που θα αφήσουν εποχή και θα βάλουν αυτόν τον χειμώνα στο χρονολόγιο με τις συνεργασίες που έμειναν αξέχαστες σε όσους τις έζησαν.