Ήταν ένα από τα ομορφότερα βράδια στην "Ταράτσα του Φοίβου", στην Ιερά Οδό, εκείνο το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου του 2018. Κεντρικός καλεσμένος ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, για να του κάνει έκπληξη, του έχει γράψει στίχους για την κοινή αγαπημένη τους, την Καλλιθέα. Ο Σταμάτης τους διαβάζει, συγκινείται και τους κάνει επί τόπου τραγούδι.

 

Δεν ξέρω αν το "Ζητάτε να σας πω", στα χρόνια του Μεσοπολέμου, γράφτηκε ένα βράδυ από τον Αττίκ στη "Μάντρα" του, όπως λέγεται, μετά από "απαίτηση" του κοινού να τραγουδήσει ένα τραγούδι του που είχε αφιερώσει στη δεύτερη γυναίκα του που τώρα βρισκόταν εκεί με τον νέο της έρωτα (απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να γνωρίζεις και να προτρέπεις έναν καλλιτέχνη να ερμηνεύσει κάτι που τον πονάει). Κάποιοι λένε πως ο Αττίκ αποσύρθηκε και σε 10 λεπτά επέστρεψε με το τραγούδι έτοιμο, η Δανάη Στρατηγοπούλου αρνιόταν πως έγινε έτσι ακριβώς.

 
Αυτό που βίωσα εγώ όμως μαζί με όλους τους θαμώνες της "Ταράτσας" εκείνο το καλοκαιριάτικο βράδυ ήταν πραγματικά η γέννηση ενός τραγουδιού μπροστά στα μάτια μας. Πηγαία, αυθόρμητα και με περισσή ευαισθησία. Χαίρομαι που ηχογραφήθηκε - σε στούντιο που βρίσκεται στο χώρο που στεγαζόταν η Finos Film παρακαλώ - και παίρνει πλέον το δρόμο της έκδοσης.

 
>Άσε που είναι η δεύτερη φορά (μετά το "Ερημιά στην Καλλιθέα" πάλι σε στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, αλλά και μουσική δική του), που με αγγίζει τόσο ένα τραγούδι για μια περιοχή με την οποία η μόνη σχέση εντοπιότητας που είχα ποτέ ήταν οι συχνές επισκέψεις μου στα σινεμά και τις πιτσαρίες της, στα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι μεγάλη υπόθεση στην Τέχνη να γίνεται οικουμενικό κάτι που αρχικά μοιάζει προσωπικό.

 
"Άμα δεν ξέρεις από μόνος σου πού πας, κανείς αέρας δε θα' ρθεί να σε φυσήξει

Άμα δε μάθεις να κοιτάς όπου αγαπάς και να' ναι δίπλα σου κανείς δε θα στο δείξει"