Όσο περνάνε τα χρόνια η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση όλο και σπανιότερα. Γιατί όλο και σπανιότερα κυκλοφορούν δίσκοι όπως αυτός της συνεργασίας του Γιώργου Καζαντζή με τη Φωτεινή Βελεσιώτου. Οι Μέλισσες από την Ίσαλο Γραμμή όπως φαίνεται απέκτησαν τέτοια δυναμική που να δικαιολογούν απόλυτα τη συνεργασία συνθέτη και ερμηνεύτριας. Άλλωστε ήταν από τα ελάχιστα πλέον τραγούδια που επιβλήθηκαν με καλλιτεχνικό τσαμπουκά σε ραδιόφωνα και ακροατές. 

 

 

Στα Παιδιά της άλλης όχθης, ο Γιώργος Καζαντζής αναζητά την Φωτεινή Βελεσιώτου στον κοινό τόπο του μουσικού τους κόσμου. Την συναντά στην μπαλάντα, στο ζεϊμπέκικο, το χασάπικο, το τσιφτετέλι…

 

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι: Μάνος Ελευθερίου, Θωμάς Κοροβίνης, Ελένη Φωτάκη, Μαρία Κοσσυφίδου, Γιάννη Τσατσόπουλος, Ειρήνη Νικολάου και ο Μανώλης Ρασούλης σε μια από τις τελευταίες του στιχουργικές δημιουργίες.

 

Στο cd υπάρχουν και τρεις επανεκτελέσεις στα τραγούδια Μυστικό, Φτερουγίσματα και Θεσσαλονίκη πόλη της αιώνιας ήβης ως αποτέλεσμα της μοναδικής ερμηνείας τους από τη Βελεσιώτου στις ζωντανές εμφανίσεις. Ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Μέλισσες.


Στο τραγούδι Θεσσαλονίκη πόλη της αιώνιας ήβης συμμετέχει η σχολική χορωδία του Ασύλου του Παιδιού υπό την διεύθυνση της Πηνελόπης Μενούνου.


ta_paidia_tis_allis_oxthisΤα περιεχόμενα του δίσκου είναι:
1. Οι πρίγκιπες του τραγουδιού - Φωτεινή Βελεσιώτου
2. Άγγελος ή μάγισσα - Φωτεινή Βελεσιώτου
3. Φτερουγίσματα - Φωτεινή Βελεσιώτου
4. Τι ξέρεις για τα όνειρα - Φωτεινή Βελεσιώτου
5. Μέλισσες - Φωτεινή Βελεσιώτου
6. Μυστικό - Φωτεινή Βελεσιώτου
7. Ένα βράδυ στο πλατό - Φωτεινή Βελεσιώτου
8. Κυρά της λεμονιάς - Φωτεινή Βελεσιώτου
9. Σμαράγδινα - Φωτεινή Βελεσιώτου
10. Τα παιδιά της άλλης όχθης - Φωτεινή Βελεσιώτου
11. Αυτή τη θάλασσα - Φωτεινή Βελεσιώτου
12. Ελεγεία - Φωτεινή Βελεσιώτου
13. Θεσσαλονίκη-Πόλη της αιώνιας ήβης - Φωτεινή Βελεσιώτου
14. Το βαλς της σιωπής - Αλεξία Χρυσομάλλη
15. Φωτιά στον Νέρωνα - Φωτεινή Βελεσιώτου

 


* Παρακάτω ακούστε το τραγούδι Άγγελος η Μάγισσα σε στίχους Μαρίας Κοσσυφίδου