«Το αηδόνι είναι της γαστρονομίας. Είναι πανθηράκιας, είναι ταραξίας. Ξέρει να φτιάχνει τις καλύτερες πατάτες. Είναι ο Κουτσόπουλος και μπαίνει με τις μπάντες». Έτσι περιγράφουν οι Χατζηφραγκέτα τον executive chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, πέραν της γαστρονομικής πιάτσας, από το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής Masterchef.

 

Λίγο ο αυτοσαρκασμός, λίγο η ετοιμολογία, λίγο το αντιστάρ προφίλ του σε σχέση με τους άλλους κριτές του παιχνιδιού, λίγο τα κοινωνικά του σχόλια, λίγο οι στίχοι που μουρμουρίζει στα γυρίσματα και φυσικά η μαγειρική του καταξίωση τον έχουν καταστήσει μία από τις δημοφιλέστερες περσόνες αυτήν τη στιγμή, με μεγάλη επιρροή στην ελληνική κοινωνία.

 

Ο Θείος Λεωνίδας, όπως τον αποκαλούν, έχει δηλώσει και έχει δείξει πολλές φορές ότι αγαπάει τη μουσική σε ένα μεγάλο εύρος της. Θυμάται απ’ έξω στίχους των Χατζηφραγκέτα, του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Αγγελάκα… Και δεν «πουλάει μούρη» απλώς με τα προφανή και τα κομμάτια που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει από αυτούς τους καλλιτέχνες. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «ψαγμένων» που έχουν ακούσει, έχουν ψάξει και έχουν ξανακούσει.

Αυτός ο σεφ λοιπόν, ο λίγο ξεχωριστός από τους άλλους, που πασχίζουν να αποκτήσουν ταυτότητα με εξεζητημένα πιάτα ή με εγωκεντρικές εμφανίσεις, έφτιαξε εν μέσω καραντίνας το δικό του web radio για να κάνει το κέφι του και -γιατί όχι- να προωθήσει το νέο του εστιατόριο στην Αντίπαρο, που φυσικά ούτε εκείνος δεν ξέρει πότε θα μπορεί να υποδεχτεί κόσμο…

 

Έφτιαξε λοιπόν το https://samano-radio.gr/ ως ένας σύγχρονος ραδιοπειρατής και παρουσιάζει την εκπομπή «2 μέτρα απόσταση» με προφανή σαρκαστική διάθεση. Το μότο του ραδιοφώνου είναι ένας στίχος του Θανάση Παπακωνσταντίνου από την εποχή που είχε παρουσιάσει εκείνος τον δικό του «Σαμάνο» με ερμηνευτή τον Διονύση Σαββόπουλο. Τον Κουτσόπουλο δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ποιότητα του ήχου στο μικρόφωνο - που ακούγεται κάποιες φορές απ' το πηγάδι- ή των τραγουδιών που μεταδίδονται από το Youtube. Παίζει ό,τι αγαπάει. Και Γιάννη Μηλιώκα θα ακούσεις και Χιπ Χοπ θα ακούσεις και Σωκράτη Μάλαμα

 

Ο ρυθμός του λόγου του σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τους ευυπόληπτους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, εεεεε συγγνώμη εκφωνητές συντελεστών και διαφημιστικών μηνυμάτων ήθελα να πω, του σημερινού μουσικού ραδιοφώνου (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

 

Όπως είπε σε μία από τις εκπομπές του χθες βράδυ, θα ξεκινάει πάντα με ένα τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα και θα τελειώνει πάντα με ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακούγεται και ενδιάμεσα Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Σιδηρόπουλος

Καλά τα είπαμε λοιπόν οι Χατζηφραγκέτα για τον Κουτσόπουλο που μπαίνει με τις μπάντες και μας ενημερώνει ότι το site του ραδιοφώνου "πραγματοποιήθηκε με ρυθμούς ΥΠΕΧΩΔΕ, επί Λαλιώτη". 

 

H εκπομπή του μεταδίδεται στις 23:00.