Ο νέος δίσκος του Χάρη Κατσιμίχα με ερμηνευτή τον Χρήστο Θηβαίο είναι πλέον γεγονός. Ζητήσαμε από τον Χρήστο Θηβαίο να μας πει δυο λόγια για τη συνεργασία αυτή, αλλά και για τη νέα του παράσταση που ξεκινάει από τη Σφίγγα στις 14 Δεκεμβρίου και θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις.

 

Το καλοκαίρι του 2019, είχα ένα πολύ ευγενικό μήνυμα στο κινητό μου, το οποίο τελικά απεδείχθη ένα υπερατλαντικό εισιτήριο και ίσως ένα αερόστατο, για να γυρίσω όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες! Ήταν η πρόσκληση πρωτίστως σε μια φιλία που θα διαρκέσει για χρόνια και δευτερευόντως η μετάληψη για ερμηνεία στα καινούργια τραγούδια που εδώ και 10 χρόνια ετοίμαζε ο Χάρης Κατσιμίχας.

Μου σύστησε δύο ποιητές που δεν είχα μελετήσει τόσο πολύ, όπως ο Γιάννης Βαρβέρης και ο Κώστας Παπαγεωργίου, και μου θύμησε τη βαθιά μου φιλία και την αγάπη στον Αργύρη Χίονη. Κι έτσι γεννήθηκε ένας τεράστιος κήπος με υπέροχες μυρωδιές και αρώματα, από τον προσωπικό Κήπο των Ψιθύρων, του Χάρη Κατσιμίχα.

 

Ο Χάρης Κατσιμίχας για μένα, είναι ένας ιδιοφυής, ανιδιοτελής, γενναιόδωρος και ταλαντούχος αδερφός, ο οποίος πριν μιλήσει, με συμβουλεύει, και πριν αποφασίσει, με κάνει συνήγορο της βαθιάς του ασκητικής καταβύθισης και συνένοχο και συμμέτοχο της πιο ιδιαίτερης και μοναδικής ερμηνευτικής ακαδημαϊκής πορείας, που θα μπορούσα να έχω ποτέ στη ζωή μου. Όταν το είδωλό σου στην ερμηνεία σε προσκαλεί και σε φιλοξενεί να ερμηνεύσεις τα τραγούδια που ο ίδιος έγραψε, προσκυνώντας τους ποιητές που αγάπησε, νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να δεχτεί ένας τραγουδοποιός, συνάδελφος του Χάρη Κατσιμίχα.

 

Τα νέα τραγούδια του Χάρη Κατσιμίχα θα ενταχθούν στη νέα του παράσταση που ετοιμάζει μαζί με τους String Demons και θα ξεκινήσει από τη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 14 Δεκεμβρίου. Του ζητήσαμε να μας πει κάτι και για τις παραστάσεις αυτές, όπου θα ακουστούν – εκτός των άλλων -  και τα νέα τραγούδια του Χάρη Κατσιμίχα ζωντανά.

 

«Συνεχίζοντας με πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη τιμή τη συνεργασία μου με τους ιδιοφυείς  και ταλαντούχους String Demons - Κωνσταντίνο Μπουντούνη και Λυδία Μπουντούνη, σας ετοιμάσαμε ένα καινούργιο ταξίδι, από το Σιδερένιο Νησί μέσα από Μέρες Αδέσποτες, Γοητευμένοι απ’ το Βυθό. Η καινούργια παράσταση εμπλέκει δημιουργικά:

Τον συγκλονιστικό Μάξιμο Δράκο στο πιάνο, τα πλήκτρα, την ενορχήστρωση, τους προγραμματισμούς.

Τον υπέροχο Καλλίστρατο Δρακόπουλο στα τύμπανα, στα κρουστά και στα φωνητικά.

Τον φίλο μου εδώ και 25 χρόνια από τους Mode Plagal, τον μοναδικό Κλέωνα Αντωνίου στις ηλεκτρικές κιθάρες.

Η παραγωγή του ήχου οφείλεται στο μεγαλείο του Γιώργου Κορρέ, πέμπτο μέλος των Συνήθων Υπόπτων.

Για πρώτη φορά συνεργάζομαι και είμαι περήφανος για αυτό, με την μοναδική ευστροφία και σκηνογραφική δημιουργικότητα ενός ανθρώπου, που όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μάς τιμάει συνεχώς με το ταλέντο του, την Ερμίνα Αποστολάκη.

Χρωστάω την παράσταση «Εξάρχεια – Μπραχάμι» που πιστεύω πιο πολύ απ’ ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου, στην παραγωγή μου Cricos.»