Παρότι με τις «ξένες» συναυλίες τα πάμε όλο και καλύτερα τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός ότι τόσο μεγάλα ονόματα όπως ο Andrea Bocelli, δύσκολα έρχονται στη χώρα μας. Παρόλα αυτά, φέτος, στις 11 Σεπτεμβρίου για μία και μοναδική συναυλία ένας από τους πιο αγαπημένους τενόρους όλων των εποχών θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Παρότι φιλανθρωπικός ο σκοπός οι τιμές των εισιτηρίων ήταν σχεδόν απαγορευτικές. Ο πίνακας με τις τιμές των εισιτηρίων είχε ως εξής:

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 55 € | ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ Γ Ζώνη : 85€  | Β Ζώνη: 120€  | Α Ζώνη: 150€  | VIP: 190€ 
Gold και Platinum: Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων που θα συνοδεύονται από συγκεκριμένο πακέτο προσφορών στις τιμές των 250€ και 500€ αντίστοιχα.

 

Μία φιλανθρωπική συναυλία για τους «έχοντες» λοιπόν.

 

Όπως και να έχει το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα χιλιάδες ακριβά εισιτήρια όλων των θέσεων εξαντλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη της προπώλησης.

 

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) (www.if-gr.org), το οποίο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

 

Το IFG, πιστό στις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς, θα παρουσιάσει τον διάσημο τενόρο και Επίτιμο Πρόεδρό του, Andrea Bocelli, στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων του. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν μεταξύ άλλων, στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Ελληνική Επικράτειας καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

 

Η εταιρία παραγωγής πάντως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για δεύτερη εμφάνιση σε ανακοίνωσή της:

"Η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση και δίχως προηγούμενο. Με το που ξεκίνησε η προπώληση, τα εισιτήρια για τη συναυλία του Andrea Bocelli εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ! Η παραγωγή ευχαριστεί το Ελληνικό κοινό και το πληροφορεί ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη που θα ικανοποιούσε περαιτέρω την τεράστια αυτή ζήτηση, θα ανακοινωθεί εγκαίρως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης."