Κάθε φορά που πέφτει κανείς πάνω σε νέους καλλιτέχνες όπως η Εμμανουέλα Νινιράκη προσθέτει μία ακόμα απάντηση σε εκείνους που γκρινιάζουν ότι δεν υπάρχουν νέοι αξιόλογοι τραγουδιστές και συνεχίζουν με διάφορα ανυπόστατα... Να λοιπόν ακόμη μία απάντηση. Είναι μόλις 25 ετών, αλλά η ερμηνευτική της σοβαρότητα δεν συνάδει με την ηλικία της.

 

Τα πρώτα της κομμάτια, αυτά με τα οποία επιλέγει να παρουσιαστεί είναι πάνω στον λόγο του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, που όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τελευταία. Η όμορφη αισθητική στο εξώφυλλο των τραγουδιών είναι κάτι που προσθέτει στην περιέργεια να την ακούσεις.

 

Τη μουσική στα τρία πρώτα κομμάτια που δημοσιεύτηκαν στο Youtube κάτω από την ψηφιακή κυκλοφορία με τον τίτλο “Αηδόνι στο κλουβί” υπογράφει ο επίσης νέος συνθέτης και μουσικής Χάρης Μανουσάκης, που έχουμε ξανασυναντήσει σε δουλειές της Μαρίας Λούκα.

 

 

Τα τρία ποιήματα που έγιναν τραγούδια είναι:

 

Έχω έν’ αηδόνι στο κλουβί

Από τα πρώτα ποιήματα που δημοσίευσε ο Λαπαθιώτης. Έχει μελοποιηθεί και από τον Νίκο Πλάτανο στον δίσκο «Μελίνα Κανά» (2001).

 

 

Θα γίνω κρίνω με τα κρίνα

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Μπουκέτο, τχ. 372, (1931), με τον τίτλο “Τραγούδι”, στη μελοποίηση συμπεριλαμβάνεται ένα απόσπασμα. Μέρος του ίδιου ποιήματος έχει μελοποιήσει ο Νίκος Ζιώγαλας στο τραγούδι με τίτλο “Μακριά μακριά” (2009).

 

 

Vogleinʼs Abendlied