Μετά από ένα χλιαρό συναυλιακά καλοκαίρι με ελάχιστους καλλιτέχνες να “πανηγυρίζουν” για τις πολλές και επιτυχημένες συναυλίες που έκαναν, έρχεται δυναμικά ο χειμώνας των εμφανίσεων σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές. Και φέτος αυτό που φαίνεται να κυριαρχεί ως μοντέλο εμφανίσεων είναι οι συνεργασίες, ενώ τα Σαββατόβραδα φαίνεται ότι ο “ανταγωνισμός” θα είναι μεγάλος. 

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα συναντηθεί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Ένα τεστ της συνεργασίας τους έγινε συναυλιακά, το καλοκαίρι στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της Μιρέλας Πάχου.

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συμπράξει με τον Γιάννη Κότσιρα στην Ακτή Πειραιώς από Σάββατο 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στο πρόγραμμα “Δυνατά κάθε φορά”.

 

Η Ελένη Βιτάλη με νέο πρόγραμμα και νέες εμφανίσεις θα ανέβει στη σκηνή του Ίλιον Plus. Μαζί της θα είναι η Βιολέτα Ίκαρη, ο Νίκος  Ξύδης και οι Τζουμ.

 

Από 19/10 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη σκηνή του Baraonda θα συνεργαστούν ο Γιάννης Πάριος με την Γλυκερία.

 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στη σκηνή του Gazarte κάθε Σάββατο και Κυριακή προτείνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με την Χάρη Αλεξίου για όλο τον Δεκέμβριο, ενώ τον Γενάρη θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον B.D Foxmoor από τους Active Member.  

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί με την Γιώτα Νέγκα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και ύστερα στην Αθήνα.

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρίσκεται στο Κύτταρο 

 

O Πάνος Κατσιμίχας με τον Κώστα Λειβαδά, τον Δημήτρη Καρρά και τη Νατάσα Καμπαστάνα, στη Σφίγγα για όλα τα Σάββατα του Δεκέμβρη.

 

Ο Πάνος Μουζουράκης, με τη δημοφιλία του λόγω Voice να είναι στο ζενίθ, θα κάνει τις εμφανίσεις του στην Άνοδο της Πειραιώς, από τα μέσα Νοεμβρίου, αργότερα στον ίδιο χώρο θα εμφανιστεί ο Κωστής Μαραβέγιας... 

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας δεν θα αποχωριστεί το μόνιμο πλέον στέκι του που είναι η Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου στην οποία θα ανέβει από τις αρχές τις νέας χρονίας, τις Δευτέρες.

 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θα μοιραστεί τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε μία εγκάρδια σύμπραξη με τον Haig Yazdjian για όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου.

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται σύντομα στο Hotel Ερμού στο γκάζι.

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τις πρόβες για τη νέα της παράσταση στο Gazi Live από τον Φεβρουάριο του 2019.

 

Η Μάρθα Φριντζήλα ετοιμάζεται για τις «Εξομολογήσεις του Σαββάτου» στο Γυάλινο Upstage, τα Σάββατα του Νοεμβρίου και το πρώτο του Δεκέμβρη.

 

Οι Χαΐνηδες θα ξανασυναντηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, για πρώτη φορά, τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου.

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατεβαίνει από την καλοκαιρινή του Ταράτσα και με τη φόρα της μεγάλης επιτυχίας των παραστάσεών του ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα στο Κύτταρο κάθε Σάββατο από το τέλος Ιανουαρίου 2019.

 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφει στη Σφίγγα, από Σάββατο 27 Οκτωβρίου και για 5 Σάββατα αφού θα επαναλάβει το πολύ επιτυχημένο πιάνο-φωνή που παρουσίασε πέρυσι με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης για 3 Σάββατα θα κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου 20, 27/10 και 3/11. Τις πρώτες τρεις Κυριακές του Νοεμβρίου ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσιάζει τα λαϊκά του με την Μελίνα Κανά και την Κατερίνα Κούκα.

Στην ίδια σκηνή από αρχές Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί ο Μίλτος Πασχαλίδης.

 

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας για 4 Παρασκευές (9, 26/10 και 2, 9/11) θα βρίσκεται στο club του Σταυρού του Νότου.

 

Στη Σφίγγα επίσης θα εμφανιστούν οι: Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλους, τις Παρασκευές του Νοεμβρίου.

 

Η Ελπίδα με τη Σαλίνα Γαβαλά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γυάλινο Upstage από 22 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου.

 

Για συγκεκριμένες παραστάσεις όπως είναι αυτή της νέας Ορχήστρας “Βασίλης Τσιτσάνης” (με Γαλάνη - Μποφίλιου) ή το τριήμερο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου ή το “Άξιον Εστί” με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Καμεράτα στο Μέγαρο, “Το αηδόνι του αυτοκράτορα”, την Όπερα για παιδιά και νέους της Λένας Πλάτωνος, στην Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής σκηνής και τους “Μετασχηματισμούς” της Στέγης, θα τα πούμε σε άλλο θέμα...

 

 

Επιγραμματικά και τα σχήματα στις πίστες της Αθήνας: 

 

Ιερά Οδός: Βασίλης Καρράς, Χρήστος Μενιδιάτης, Χρήστος Χολίδης

BOX: Μέλισσες

Fantasia live: Κωνσταντίνος Αργυρός

ΥΤΟΝ: Νίκος Βέρτης

Ποσειδώνιο: Πάνος ΚιάμοςΝικηφόροςΜαλού

Κέντρο Αθηνών: Νίκος Οικονομόπουλος

Βοτανικός: Μάκης ΔημάκηςΑντύπαςΒασίλης Δήμας και Ραλία Χρηστίδου

Αθηνών Αρένα: Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή

Εμπατη Νοrh Live Stage: Θέμης ΑδαμαντίδηςΠάνος ΚαλίδηςΕλένη Χατζίδου

Estate Athens: Σάκης Ρουβάς, Στέλιος Ρόκκος

Frangelico: Σταμάτης ΓονίδηςΝίκος Μακρόπουλος

Tokyo Theatre: Ηλίας Βρεττός

Akanthus Live Stage (πρώην Vox): Διονύσης Σχοινάς

4711: OniramaΧαριτοδιπλωμένοςΓιαγκούση