Ο Βασίλης Δημητρίου ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, ως ο συνθέτης που αναβάθμισε το ρόλο της μουσικής στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, κάνοντάς τη ζωτικό μέρος της εικόνας. Παράλληλα, τραγούδια από αυτές τις τηλεοπτικές παραγωγές  λειτούργησαν και ανεξάρτητα από τις σειρές όπως: το Πεπρωμένο με τον Γιώργο Νταλάρα, από τη σειρά «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» (Και το ομότιτλο), η Αγάπη (Πόσο πολύ σ’ αγάπησα) με τον Χρήστο Θηβαίο, από τα σειρά «Ο μεγάλος θυμός», το Για τα μάτια σου με την Πέμη Ζούνη, από τη σειρά «Πρόβα νυφικού» κ.α.

 

Η έντονη δημιουργική του δραστηριότητα στην τηλεόραση ήταν απόρροια  της θητείας του στο θέατρο.  Ο Βασίλης Δημητρίου έγραψε τη μουσική σε πάνω από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις  -από αρχαίο δράμα και σύγχρονο θέατρο μέχρι παιδικό και χορόδραμα- και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, αφήνοντας πίσω σπουδαία μουσική παρακαταθήκη η οποία, σε μεγάλο βαθμό, παραμένει, μέχρι σήμερα, ανέκδοτη.

 

Μια από τις τελευταίες θεατρικές συνθέσεις του Βασίλη Δημητρίου έγινε, το 2008, για την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου - Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος», με πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου. Ακολουθούν τέσσερα, μάλλον, επίκαιρα τραγούδια της παράστασης, τα οποία σατιρίζουν τον πολιτικό καιροσκοπισμό της εποχής του Όθωνα, ερμηνευμένα από τον σημερινό βουλευτή της συμπολίτευσης Παύλο Χαϊκάλη και τον υπόλοιπο θίασο.

Το έργο είναι ανέκδοτο.

 

 

Ελεύθερη απόδοση- Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαντζόπουλος
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Σκηνικά- Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Φωτισμοί: Κώστας Χλίβας
Μουσική Διδασκαλία: Νανά Θρασυβουλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα
Βοηθός σκηνογράφου - Ειδικές κατασκευές: Νότα Μπενετάτου

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Κατερίνα Μάντζιου, Μιχάλης Μαρκάτης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Σαμψών Φύτρος, Θοδωρής Μιχαηλίδης, Άννυ Ντουμούζη, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Μαργαρίτα Σολδάτου, Δέσποινα Ψαροπούλου, Μαρία Κόμη, Ιωάννα Μπιλίρη, Μαρία Μπενάκη.