Τον Μάϊο του 1987 η κορυφαία σήμερα Ελληνίδα τραγουδίστριαΔήμητραΓαλάνη, που έμελε να είναι μία από τις πιο ποιοτικές και σημαντικές τραγουδίστριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής γίνεται εξώφυλλο στο μηνιαίο αντρικό περιοδικόPlayboy. Αυτό προκάλεσε συζητήσεις που καμιά φορά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα...

Πριν μερικές μέρες μάλιστα σε συνέντευξή της δήλωσε:

"Υπήρξα φιλάρεσκη μία και μοναδική φορά: τότε, με τη φωτογράφιση στο Playboy. Έκανα μια επίδειξη φιλαρέσκειας, αλλά έδωσα και μια συνέντευξη πέντε σελίδων στον Ανταίο Χρυσοστομίδη όπου μιλούσα για τον ρατσισμό της ομορφιάς. Το έκανα για να αποδείξω πως κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη αν το θέλει. Ή αν έχει, όπως είχα εγώ έναν πολύ καλό φωτογράφο και έναν πολύ καλό μακιγιέρ: τον Ντίνο Διαμαντόπουλο και τον Αχιλλέα Χαρίτο. Όλοι μαζί, σκαρώσαμε ένα παιχνίδι με το φακό."

 

Σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψην μας τον χαρακτήρα του περιοδικού τότε και την θεματολογία του, που ήταν υψηλού επιπέδου, με σημαντικά θέματα - εκτός των γυμνών φωτογραφήσεων... και να μην έχουμε στο μυαλό μας το περιοδικό όπως εξελιχθηκε αργότερα στα χρόνια...

 

Εκείνη την περίοδο η Γαλάνη είχε ήδη παρουσιάσει το δίσκο Παιχνίδι για δύο σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε ο δίσκος Εξ' επαφής σε μουσική Νίκου Ιγνατιάδη και στίχους Αντώνη Ανδρικάκη.

 

Με αφορμή αυτό το εξώφυλλο ο γνωστός γελοιογράφος Αρκάς σχολιάζει στο κομικ που μπορείτε να δείτε παρακάτω τη φωτογράφιση.