Η λογοτεχνία, η μουσική, το θέατρο ο χορός και η πιο σύγχρονη τεχνολογία των «Ολογραμμάτων» κάνουν εφικτή τη σκηνική αναπαράσταση του πέμπτου, πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου στην ιστορία της Ανθρωπότητας: o Moby Dick – το μιούζικαλ, του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ επιστρέφει για να μας συναρπάσει. Το Onassis Culture μεταμόρφωσε το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σ’ ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα και από τις 9 Φεβρουαρίου, η μεγαλύτερη ελληνική μουσική υπερπαραγωγή σηκώνει αυλαία στο Christmas Theater.

 

Ένα απλό παραμύθι ή μια περιπέτεια στη θάλασσα; Το βιβλίο που διασκευάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο από την πρώτη του έκδοση το 1851 έως και σήμερα, έρχεται στη σκηνή του Christmas Theater. Η ιστορία ενός καπετάνιου που θέλει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας μια τεράστια λευκή φάλαινα η οποία, σε προηγούμενο ταξίδι του, είχε επιτεθεί στο πλήρωμα, τον ίδιο αλλά και το πλοίο του, μοιάζει να είναι η ίδια ιστορία που η ανθρωπότητα όπως την γνωρίζουμε σήμερα, έχει τόσο πολλή ανάγκη. Έναν πολυδιάστατο Moby Dick. 

 
Η πιο σύγχρονη τεχνολογία των «Ολογραμμάτων» -70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές και 3D videos - κάνει εφικτή τη σκηνική αναπαράσταση του πέμπτου, πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου στην ιστορία της Ανθρωπότητας. 
Στο έργο αυτό, ο καπετάνιος Αχαάβ, καταλήγει ο πιο συγκινητικός Άγιος. Ζητά με απαράμιλλη γενναιότητα να θυσιασθεί για να εισακουσθεί από τον αδιάφορο σκληρό Πατέρα η ανάγκη του για ελευθερία και αγάπη. Και, σαν όλους τους Άγιους, έχει πάρει μαζί του εν τέλει όλο το πλήρωμα του που δεν είναι άλλο από τους θεατές, που καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του ιδεολόγου μαχητή της Αλήθειας Αχαάβ, του γενναίου πρώτου υποπλοιάρχου Στάρμπακ, του δεύτερου υποπλοιάρχου Σταμπ, του ρεαλιστή Φλασκ και του ιστορικού καταγραφέα Ισμαήλ. Γιατί όπως όλα τα αριστουργήματα, έτσι και ο Moby Dick είναι ένα αιώνιο γενετικό εργαστήρι ιδεών.

 

Αρκεί να βάλεις τις σωστές έννοιες στην ίδια ιστορία και αυτές με τη σειρά τους θα αναπαράγονται και θα αναπαράγουν.

 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα, φέρνει στο Christmas Theater μια ιστορία που τον σημάδεψε από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα. Μια ιστορία που στα μάτια πολλών, είναι πάντα επίκαιρη. Ο Moby Dick αφήνει πίσω του τις λέξεις και αποτυπώνεται με συναίσθημα σε μια συγκλονιστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία χρησιμοποιώντας 3D graphics και ολογράμματα.

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ:
Christmas Theater: Λεωφόρος Βεΐκου 139/Παραστάσεις: 9 Φεβρουαρίου – 10 Απριλίου 2022/
Ημέρες και ώρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, ώρα 20:00, Κυριακή ώρα 19:00/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Ζώνη VIP: 68 €,Ζώνη Α: 58 €,Ζώνη Β: 48 €,Ζώνη C: 38 €,Ζώνη D: 28 €,Ζώνη E: 18 €,ΑμεΑ, Ανεργίας: 13 €,Συνοδός ΑμεΑ: 18 €,
Ισχύουν ειδικές τιμές για τους Φίλους της Στέγης
 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΛΙΜΠΡΕΤΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
 
ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
 
ΣΚΗΝΙΚΑ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
 
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ
 
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ
 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ
ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
 
VIRTUAL EFFECTS, ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΟΥΚΥΘΑΣ - CANDYSHOP VFX ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ HASHEM ALSHAER ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 
ΔΙΑΝΟΜΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ (ΑΧΑΑΒ), ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ (ΣΤΑΡΜΠΑΚ), ΑΙΜΙΛΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (ΙΣΜΑΗΛ), ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΙΛΟ (ΣΤΑΜΠ), ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ (ΠΑΤΗΡ ΜΕΙΠΛΣ/ΦΕΫΝΤΑΛΛΑΧ), ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΣ (ΚΟΥΙΚΟΥΕΓΚ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΛΛΑΣ (ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΒΟΥΡΗΣ / ΠΕΛΕΓΚ / ΝΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΓΚ ΑΙΛΑΝΤ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ (ΜΠΙΛΝΤΑΝΤ / ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ΣΜΑΤ / ΝΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΝΗΣΟ ΜΑΝ), ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΗΛΙΟΥ / ΝΑΥΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΟΣ), JEROME KALUTA (ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΦΛΙΣ), ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΑΤΗΣ (ΓΑΛΛΟΣ ΣΙΤΙΣΤΗΣ), ΛΙΝΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ (ΠΙΠ), ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ (ΤΑΣΤΙΓΚΟ), ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΚΙΝΟΛΑ (ΝΤΑΓΚΟΥ), ΟΡΦΕΑΣ ΤΣΑΡΕΚΑΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΝΑΝΤΑΚΕΤΙΑΝΟΣ), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ (ΣΙΔΕΡΑΣ ΠΕΡΘ / ΝΑΥΤΗΣ ΙΣΠΑΝΟΣ), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΙΣΠΑΝΟΣ), ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ), ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΔΑΝΟΣ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΣΙΚΕΛΟΣ), ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΝΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ)