Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε, και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνεΑπόσπασμα από τους στίχους του τραγουδιού "Γυάλινος Κόσμος" με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Σύνθεση του Απόστολου Καλδάρα με στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Πρώτος το ηχογράφησε ο Βασίλης Βλάσσης το 1960. Ο Καζαντζίδης το έκανε διαχρονική επιτυχία όταν το ξαναείπε το 1971.


Δυό χρόνια μετά κυκλοφόρησε το ομότιτλο LP του Καζαντζίδη (Minos). Ηταν ο πρώτος μεγάλος ελληνικός δίσκος με αυτό τον τίτλο.

32 χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2005, έρχεται το CD ο Γυάλινος Κόσμος με τον Πέτρο Μαρούλη (Cretaphon).
Πέντε χρόνια αργότερα έχει τον ίδιο τίτλο η επανέκδοση σε CD του LP που είχε ηχογραφήσει το 1969 στον Καναδά, ο Απόστολος Νικολαϊδης (Alpha Records).

Τρία χρόνια μετά, το 2008, ο κύπριος Κώστας Κακογιάννης γράφει μουσική για θεατρική παράσταση, που βασίζεται στον Γυάλινο Κόσμο του αμερικανού Tennessee Williams (Παράκεντρο).

Το 2011 ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ονομάζει "Γυάλινο Κόσμο" τον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο του (Mercury). Παραστάσεις που είχε δώσει ο Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Και ερχόμαστε στον Μάιο 2017. Ο δεύτερος δίσκος της νέας τραγουδοποιού, Γιάννας Βασιλείου, έχει τίτλο Γυάλινος Κόσμος (Cobalt).

Θα είναι ο έκτος και τελευταίος δίσκος με αυτό τον τίτλο; Αμφιβάλλω. Προφανώς αρέσει στους έλληνες τραγουδιστές το εύθραυστον του υλικού και των τραγουδιών τους.