Ενδοχώρα, η λέξη που έγινε τίτλος τεσσάρων ελληνικών δίσκων. Ο πρώτος κυκλοφόρησε πριν 21 χρόνια και ο τέταρτος  τον Μάιο 2017. Ενδοχώρα είναι η περιοχή που βρίσκετα μακριά από την θάλασσα, μακριά από τα σύνορα της χώρας, μακριά από το διοικητικό κέντρο.

 

 

Στην ελληνική δισκογραφία η πρώτη ΕΝΔΟΧΩΡΑ κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο 1996. Δίσκος της Νένης Ζάππα (γ.1957 Λονδίνο). Είχε τραγούδια δικά της και του Θανάση Γκίκα . Τυπώθηκε σε LP και CD. 

Τέσσερα χρόνια μετά, τον Αύγουστο 2000, ΕΝΔΟΧΩΡΑ τιτλοφορείται ο μοναδικός δίσκος του συγκροτήματος Παρα Θιν’ Αλλός. Ηταν CD single.


Οκτώ μήνες μετά, τον Απρίλιο 2001, κυκλοφορεί η ΕΝΔΟΧΩΡΑ του Ηλία  Χατζόγλου (γ.1974 Βόλος). Ορχηστρικό CD με συνθέσεις  του πιανίστα Χατζόγλου.

 

H τέταρτη ΕΝΔΟΧΩΡΑ, Μάιος 2017, είναι CD με τραγούδια σε μουσική και στίχους του Κώστα Τηλαβερίδη (γ.1963 Κρύα Βρύση Πέλλας).  Τραγουδούν οι  Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Νίκος Ζιώγαλας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Χάρης Μιχαηλίδης, Αργύρης Μπακιρτζής , Μανώλης Φάμελλος και ο Gautier Βελισσάρης.