Ο Mark Almond έχει το δικό του κοινό στην Ελλάδα. Και δεν μιλάμε μόνο για το πιστό κοινό που αγοράζει σταθερά τους δίσκους του και έχει γεμίσει τους χώρους κάθε φορά που έχει εμφανιστεί στην ημεδαπή. Με 2 τραγούδια που αποτελούν σταθερή αναφορά σε λίστες δισκοθετών (είτε σε πάρτι είτε σε μαγαζιά) και ο λόγος φυσικά για τα Tainted Love και Something’s Gotten Hold Of  My Heart (αμφότερα διασκευές παρεμπιπτόντως) από την πορεία του με τους Soct Cell και την soloδισκογραφία του αντίστοιχα, ο σχεδόν 60άρης πια Άγγλος τραγουδιστής έχει για τα καλά ποτίσει τον έμφυτο μελοδραματισμό των Ελλήνων με το ηδυπαθές στυλ του.

 

Ένα ιδιότυπο στυλ που ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν και εμπεριέχει δόσεις από καμπαρέ, easy listening των 60s, ηλεκτρονικό πειραματισμό και στιχουργική που πλανεύεται μεν από τον μελοδραματισμό αλλά η πάντα καίρια ρεαλιστική ματιά του Almondτην μπολιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο.

 

 

Το 10πλό (!) boxset (σε format cd) που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τον ευφάνταστο τίτλο «Trials of Eyeliner: Anthology 1979-2016» έχει προκαλέσει από την πρώτη ημέρα της αναγγελίας του (17 Ιουλίου) συναγερμό στα όρια του παροξυσμού στους ανά την υφήλιο θιασώτες του καλλιτέχνη, γεγονός που ανιχνεύεται σε δημοσιεύσεις στο facebook και σε εκτενείς συζητήσεις σε forum.

 

Αιτία δεν είναι μόνο το συλλεκτικό της κυκλοφορίας αλλά και το ότι περιλαμβάνονται και μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια. Ο Almond, επιμελήθηκε προσωπικά τη συλλογής σε όλα τα επίπεδα. Από την επιλογή των τραγουδιών μέχρι το artwork. Και δεν ξέχασε όπως διαπιστώνουμε να συμπεριλάβει και τρία tracksαπό τη συνεργασία του με τον δικό μας Othon (Ματαράγκας το επίθετο) που είχε τον Almond καλεσμένο στον πολύ καλό δίσκο του με τίτλο Pineal (2014).

 

Οι προπαραγγελίες ήδη γεμίζουν τις λίστες του Amazon, με την τιμή του boxset να φτάνει στα 140 ευρώ περίπου.