Το τετραμελές σύνολο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό «Made in New York Jazz Competition» και κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία μικρών συνόλων.

 

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) οι οποίοι ενώθηκαν πριν από μερικά χρόνια στο μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, πρόσφατα κυκλοφόρησαν και το νέο τους άλμπουμ «2» τολμώντας να πειραματιστούν ξανά με τους ήχους της τζαζ παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η σκηνή αυτή είναι περιορισμένη και το κοινό της αρκετά συσπειρωμένο.


Μετά τη διάκρισή τους στον διεθνή online διαγωνισμό Made in New York Jazz Competition, στον οποίο συμμετείχαν διαφορετικά σύνολα και καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο, θα ταξιδέψουν ξανά στη Νέα Υόρκη και αυτή τη φορά για να παίξουν στο gala του διαγωνισμού Made in New York. Το gala θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και εκεί θα παρευρίσκονται ιστορικοί μουσικοί της jazz όπως ο Tommy Campbell, Rufus Reid, Philip Harper, Bobby Sanabria κ.α. με τους όποιους θα συμπράξουν μουσικά.


Όπως μας είπαν και οι ίδιοι: «Για μας είναι κάπως σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μακάρι κάθε χρόνο να υπάρχει μια ελληνική συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς γιατί πλέον στις μέρες μας η διεθνής επικοινωνία και επαφή είναι απαραίτητη. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σύνορα της μουσικής που παράγεται στην Ελλάδα.»