Ανοίγω το email μου και βρίσκω ανάμεσα στα δεκάδες που καθημερινά αφορούν κυκλοφορίες δίσκων, video clip και αναγγελίες συναυλιών και ένα που έχει ως επικεφαλίδα την επανέκδοση μερικών δίσκων του Παύλου Σιδηρόπουλου σε βυνίλιο. Στέκομαι και αποφασίζω να γράψω γι αυτό διότι έχει ενδιαφέρον το ότι βγήκαν οι δίσκοι του Παύλου Σιδηρόπουλου σε βυνιλιο.

 

Πιστοποιούν μια τάση εκλογίκευσης της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας με τα σύγχρονα κελεύσματα. Και μπορεί κάποιος να πει ότι αποτελεί ένα hype αλλά από την άλλη είναι πολύ καλύτερο να έχουμε τέτοιες εκδόσεις από (κακές) μετατυπώσεις σε cd. Όχι επειδή το cd σύμφωνα με τη νέα τάση είναι ένας αποδιοπομπαίος τράγος, λαθεμένα κατά τη γνώμη μου μιας και έθρεψε τη δεκαετία του 90 μια καλή και στιβαρή σειρά από ανατυπώσεις δίσκων που είχαμε ξεχάσει την ύπαρξη τους, αλλά επειδή μια γενιά που έχει ανάγει σε μέγιστο ποιητή των δρόμων των αείμνηστο θα δει και σε ένα format της εποχής της δημιουργίας των δίσκων αυτών την πραγματική οντότητα τους.

 

Και το επίσης καλό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με προσεγμένες εκδόσεις. Ακόμα και κρατώντας στα υπόψιν ότι πρόκειται για μια ανθολόγηση των πολύ γνωστών δίσκων του, το πηλίκο παραμένει θετικό για τις επανεκδόσεις της Minos-Emi. Και αυτό διότι έγινε remaster από τα πρωτότυπα αναλογικά master, αποθορυβοποίηση, έκδοση σε βινυλίο 180 gr και όλα τα παραπάνω με την τεχνική διεύθυνση του Πάνου Μπόθου.

 

Σημάδι ότι η εταιρεία αντιμετώπισε με σοβαρότητα την ίδια την κίνηση της, με collectors item λογική που θα τροφοδοτήσει τις ενδιαφερόμενες δισκοθήκες και τα ηχεία αυτών με αξιοπρεπή τρόπο. Ο οποίος μπορεί να είναι σημάδι όπως είπαμε παραπάνω κάποιων hype καιρών αλλά μην μεμψιμοιρούμε με το παραμικρό και ειδικότερα όταν υπάρχουν τέτοιας σωστής αντιμετώπισης προτάσεις.

 

Αν μη τι άλλο ο Σιδηρόπουλος με όλο το μύθο που κουβαλάει είναι μία personaπου χρήζει μελέτης ακόμα και στις μέρες μας, ακόμα και στο να βρεθεί η ποσόστωση πραγματικότητας μέσα στο μύθο. Δεν είναι τυχαίο ότι μια νεώτερη γενιά συγκροτημάτων (που τώρα τα μέλη τους είναι κοντά στα 30+) μεγάλωσε έχοντας παίξει τραγούδια του σε πρόβες και έχοντας φίλους και οπαδούς με (κακής εκτύπωσης) στάμπες με το εξώφυλλο του Εν Λευκώ.

 

Σε κυκλοφορία συλλεκτική λοιπόν τα  Φλου, Εν Λευκώ, Zorba the Freak όπως και το μεταθανάτιο Άντε και καλή τύχη μάγκες.