Το ξεχασμένο μπουζούκι στο υπόγειο έδωσε το όνομα στο δίσκο και στο γκρουπ. «Το μπουζούκι, κατασκευασμένο από έλληνα οργανοποιό, ήταν δώρο της γυναίκας μου Ζέτας για τα 33αγενέθλιά μου. Ηταν εκεί 11 χρόνια.» γράφει ο Γιώργος Μιμίνης στο εσώφυλλο του τρίπτυχου δίσκου.

 

Ο Μιμίνης διδάσκει μαθηματικά και υπολογιστές στο πανεπιστήμιο Memorial University of New found land, και ζει στην πόλη St. John's του Καναδά από το 1984. Αν ψάξεις στον χάρτη και εντοπίσεις την περιοχή, θα εκπλαγείς. «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει αλλά και με εμπνέει» γράφει ο Μιμίνης στα σχόλια που υπάρχουν στο CD.

 

Ο Μιμίνης παίζει κιθάρα και ερμηνεύει 14 γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ο γιος του Simon στα κρουστά και 6 ακόμη καναδοί, επαγγελματίες και σπουδαγμένοι μουσικοί, συμφοιτητές του Simon στο μουσικό τμήμα του MUN, παίζουν μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, λαούτο, μπάντζο, βιολί. Το αποτέλεσμα είναι 100% ελληνικό. Υπάρχει και το παραδοσιακό Frankie and Johnie παιγμένο με ρεμπέτικο τρόπο.

 

To CD ηχογραφήθηκε, κατασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στον Καναδά το 2011 με αυτοχρηματοδότηση.

 

bouzouki

Ο Μιμίνης γράφει για το Musicpaper:

"Το Ξεχασμένο Μπουζούκι" δημιουργήθηκε το 1998 από τέσσερα μέλη της Ελληνικής κοινότητας του Newfoundland and Labrador. Επι του παρόντος (2015) μόνο εγώ, από τα αρχικά μέλη, συνεχίζω με το οκταμελές, αυτή τη στιγμή, συγκρότημα. Οι Ελληνική μας μουσική με τις καταπληκτικές της μελωδίες και την μεγάλη ποικιλία των ρυθμών και μουσικών δρόμων που την διέπουν ενέπνευσαν πολλούς φτασμένους ντόπιους μουσικούς να παίξουν με "Το Ξεχασμένο Μπουζούκι" τα τελευταία 11 χρόνια. 
 
Παίζουμε τα παλιά λαϊκά των δεκαετιών του 50-80, τα ελαφρά και έντεχνα της ίδιας εποχής, παραδοσιακά, νησιώτικα και ασφαλώς τα πολυαγαπημένα μου ρεμπέτικα. Επίσης όμορφα σύγχρονα τραγούδια μας έχουν τραβήξει την προσοχή. Έχουμε κάνει παραστάσεις σε ντόπια φεστιβάλ, θέατρα, μπαρ, εκκλησίες και Ελληνικά εστιατόρια.
 
Το να ακούω και να παίζω Ελληνική μουσική είναι γιά μένα μέρος του αέρα που αναπνέω. Η μουσική μας με "στρογγυλοποιεί" αντισταθμίζοντας τα μαθηματικά που με "τετραγωνίζουν". Δηλαδή αισθάνομαι ότι συνεχώς στρογγυλοποιώ το τετράγωνο αλλά και τετραγωνίζω 
το κύκλο.
 
Γιώργος Μιμίνης

George Miminis, Ph.D.

Professor, Dept. of Computer Science

Memorial University of Newfoundland

St. John's, NL, Canada, A1B 3X5

Δείτε την σελίδα του καθηγητή Miminis στο site του MUN http://www.cs.mun.ca/~george/

 

Δείτε τον Καϊξή του Απόστολου Χατζηχρήστου σε συναυλία του γιού του Simon και 13ων συμφοιτητών του Simon από το μουσικό τμήμα του Humber College στο Τορόντο.