Πριν από 20 χρόνια, κάποιοι Γερμανοί είχαν αντιδράσει στην άφιξη προσφύγων που έφευγαν από την Γιουγκοσλαβία για να γλυτώσουν τον εμφύλιο πόλεμο που είχε ξεσπάσει. Τότε οι ακροδεξιοί Γερμανοί είχαν επιτεθεί σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τους είχαν βάλει φωτιά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα με εμπρησμούς και νεοναζιστικές διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων από την  Μέση Ανατολή σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας.


Υπάρχει όμως και αναπάντεχη ομοιότητα: Ένα αντι-ναζιστικό τραγούδι που ήταν επί μήνες πρώτο στα γερμανικά τσαρτς, επιστρέφει στην κορυφή. Το τραγούδι «Cry for Love» επανέρχεται ως έκφραση υποστήριξης για τους πρόσφυγες και αντίδρασης στους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς.


«Η βία σου είναι μόνο μια σιωπηλή κραυγή για αγάπη», λένε οι στίχοι. το συγκρότημα Die Arzte (Οι γιατροί) απευθύνονται σε πιθανούς ακροδεξιούς εξτρεμιστές: «Τα στρατιωτικά σου άρβυλα αποζητούν συναίσθημα. Δεν έμαθες ποτέ να εκφράζεσαι καθαρά. Και οι γονείς σου δεν είχαν ποτέ χρόνο να σου αφιερώσουν!». Το τραγούδι έχει θερμούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές. Κάποια από τα τραγούδια του συγκροτήματος έχουν απαγορευθεί λόγω της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποιείται μερικές φορές, όμως τις τελευταίες τρεις δεκαετίες «Οι γιατροί» έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο και πιστό κοινό.


Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το τραγούδι «Κραυγή για Αγάπη» προέρχεται από τον γερμανό μουσικό δάσκαλο Γκέρχαρντ Τόργκε που λέει ότι σοκαρίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι Γερμανοί σπέρνουν το μίσος εναντίον των προσφύγων. Χρησιμοποιώντας διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες ο Τόργκες και οι υποστηρικτές του προτρέπουν τους Γερμανούς να κάνουν download το τραγούδι, να το κάνουν share και να ζητούν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να το παίζουν πιο συχνά.

 

Στο Amazon, το Google Play και το iTunes το τραγούδι μέσα σε λίγες ημέρες έγινε πρώτο σε download.


Εν τω μεταξύ, το συγκρότημα απαντά σε όσους το κατηγορούν ότι έχουν οικονομικό όφελος από την καμπάνια αυτή, λέγοντας ότι θα δωρίσουν όλα τα κέρδη στην οργάνωση Pro Asyl που βοηθάει πρόσφυγες.

 

«Ευχόμαστε σε όλους τους ναζί και τους οπαδούς τους κακή ψυχαγωγία», έγραψαν στο διαδίκτυο «Οι γιατροί».