Προσυπογράφοντας απόλυτα την πολύ σωστή τοποθέτηση του Σπύρου Αραβανή (εδώ) για τα τελευταία καμώματα του Τζίμη Πανούση θα ήθελα μόνο να προσθέσω κάτι. Φαίνεται λοιπόν ότι εκτός από την ελαφρότητα του υπάρχειν και την κενότητα του φαίνεσθαι οι οποίες τον διακατέχουν ο πάλαι ποτέ ηγέτης της ΟΕΟ (Ουδόλως Επαναστατικής Οργάνωσης) Μουσικές Ταξιαρχίες – και άλλες αηδίες, για να θυμηθούμε και ένα παλαιό σλόγκαν...- είτε έχει μείνει πολύ πίσω αισθητικά είτε δεν ενημερώνεται καθόλου για τις εξελίξεις στο διεθνές μουσικό γίγνεσθαι.

 

Μόνον έτσι εξηγείται γιατί επέλεξε να ταυτιστεί με την «σικάτη» και κυριλέ εκδοχή ενός εκ των πλέον underground ιδιωμάτων της  electronica που ακούγεται κατά κόρον στα χλιδάτα και πανάκριβα dance clubs της Εσπερίας.

 

Γιατί το dubstep δεν είναι παρά το μέσω house «μπαστάρδεμα» μιας από τις πιο σκληροπυρηνικές εκφάνσεις της electronica, του drum ‘n’ bass, άλλως πως d&b. Αυτό έπρεπε να επιλέξει ως γνήσια hardcore προσωπικότητα ο Τζιμάκος, για να μην φτάσω να πω και το d&d, δηλαδή drill and bass. Η λέξη drill ως γνωστόν σημαίνει τρυπάνι, απ’ όπου προέρχεται και το όνομα του ιδιώματος αλλά με την ίδια αποδίδεται επίσης πιο σύντομα και ο όρος drilling, δηλαδή τρυπανισμός.

 

 

Εστί δε τρυπανισμός η διαδικασία οικειοθελούς ανοίγματος οπών διαφόρου μεγέθους στην κεφαλή την οποία συναντούμε σε λιγότερο ανεπτυγμένους πολιτισμούς που έχουν την δοξασία ότι αυτός είναι ένας τρόπο θεραπείας των πολύ έντονων ημικρανιών. Δυστυχώς όμως η ιατρική επιστήμη δεν έχει αποδείξει την ορθότητα αυτής της θεραπείας, πόσο μάλλον το αν βοηθάει έστω και ελάχιστα σε περιπτώσεις όψιμης νοητικής υστέρησης ή πρώιμης γεροντικής άνοιας!

 

 

Διότι μόνο τα δύο τελευταία θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τέτοιο υπέρμετρο βαθμό τόσο σκληροπυρηνικής βλακείας ώστε να με κάνει να δω το ΚΚΕ με πολύ περισσότερη συμπάθεια από όσο δύο ημέρες πριν.

 

 

Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόταν κάποιος που θα μπορούσε να υπερβεί το ΚΚΕ όσον αφορά στα δύο και μοναδικά μειονεκτήματα που του προσάπτω (την πολιτική ανοησία και την ιδεολογική μυωπία) και μάλιστα προσπαθώντας να το κατηγορήσει...