«Μερικές σκέψεις καθώς εκτός από μπάντα είμαστε και άνθρωποι.  Στην ερχομένη περιοδεία οι Electric Litany ΔΕΝ θα παίξουν σε Πειραιά και Βόλο λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων τα οποία έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών σε αυτές τις 2 πόλεις αξίζουν τον Mεσαίωνα που έχουν επιλέξει. Κουράγιο στη μειονότητα των υγιών ανθρώπων του Πειραιά και Βόλου. Επίσης δηλώνουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για τον κάθε ένα που ψήφισε τους Ναζί της Χρυσής Αυγής. Είστε όλοι πλέον γελοίοι μα και επικίνδυνοι. Κάθε ψήφος σας είναι και ένα μαχαίρι»...

Η δήλωση των Electric Litany (διαβάστε περισσότερα εδώ) δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ειλικρινής και απροκάλυπτη, τέτοια που να αρμόζει πλήρως σε ένα επί της ουσίας και εμπνευσμένο rock γκρουπ του σήμερα. Μια δήλωση που εκπέμπει ένα μήνυμα που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ξεκάθαρα πολιτικό και συνάμα ούτε στο ελάχιστο κομματικό, ένα διπλό μάλιστα μήνυμα, αφενός εναντίον των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και αφετέρου εναντίον του υφέρποντος φασισμού που διακατέχει την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της και τον οποίο κανένα άλλοθι περί «ανυποψίαστων και μη ενημερωμένων» δεν μπορεί πλέον να αποσείσει.


Και γι’ αυτό ακριβώς κανένα κόμμα, δίχως καμία εξαίρεση, δεν δικαιούται να σφετεριστεί, καπηλευτεί ή έστω καν υφαρπάξει για ίδιον όφελος αυτό το μήνυμα, πριν και πάνω απ’ όλα γιατί, ακόμα και αν η ηγεσία οποιουδήποτε κόμματος ήθελε να κάνει μιαν ανάλογη δήλωση, δεν θα το τολμούσε εξαιτίας του περιβόητου «πολιτικού κόστους».


Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι Electric Litany δηλώνουν κάτι τέτοιο, το έχουν ήδη κάνει με διαφορετικό, πιο υπαινικτικό και μάλλον και πολύ πιο όμορφο τρόπο με το Enemy, τo βασικό τραγούδι του ομώνυμου single βινυλίου που κυκλοφόρησαν το ’12 ως «ενδιάμεσο» των δύο μέχρι στιγμής album τους.