Γύρος πρώτος. Μία μέρα πριν τις εκλογές. Σάββατο βράδυ από εκείνα που η κοινωνία είναι αποσυντονισμένη από τις Σαββατιάτικες συνήθειές της και από τα λίγα πράγματα που είχε να δει κανείς στην τηλεόραση -εκτός από εκλογικές και «κάλπικες» φιλοσοφίες- είναι το τρίτο, και το καλύτερο μέχρι τώρα, επεισόδιο της μουσικής εκπομπής της ΝΕΡΙΤ «Πάντα ν’ ανταμώνουμε» όπου ήταν καλεσμένοι οι: Νίκος Ζιώγαλας (που ήταν και το επίκεντρο του επεισοδίου) Νίκος Πορτοκάλογλους, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Φάμελλος, Γιώργος Δημητριάδης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε), Ανδριάννα Μπάμπαλη και «On the road».

Μια παλιοπαρέα δηλαδή με μερικούς από τους καινούριους της φίλους… Μία μουσική ανάσα μέσα στην προεκλογική ασφυξία της Ελλάδας των αποτυχημένων δημοσκοπήσεων και των ό,τι να ναι exit poll, ακούστηκαν μερικά τραγούδια που ακούγονται σήμερα ως πληρωμένες απαντήσεις σε ένα σύστημα που φλερτάρει με το ναζισμό, τη φασιστική αντιμετώπιση του πολίτη και τον Απόστολο Γκλέτσο, τον Ηλία Ψινάκη, τον Αχιλλέα Μπέο, τον Πειραιά Νικητή και άλλους σούπερμαν της τοπικής αυτοδιοίκησης να παίρνουν την ψήφο των συμπολιτών μας.

 

Ένα από αυτά τα τραγούδια λοιπόν, που βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο από τότε που γράφτηκε, και αποτελεί πληρωμένη εκλογική απάντηση είναι κι αυτό του Γιάννη Μηλιώκα. Από τα πιο γνωστά του. Γραμμένο ως μία παρένθεση στα βαθειά πολιτικά και χιουμοριστικά τραγούδια του που διαπέρασαν χαριτωμένα τη δεκαετία του 80. Ένα τραγούδι ως πληρωμένη απάντηση από το στούντιο sierra που γίνονται τα γυρίσματα.

 

«Για το καλό μου». Το βρίσκεται στο 1:28:49