«Δυο δυο πέρασαν, πέρασαν να’ τα τα κορίτσια»… Κατερίνα Πολέμη και Δήμητρα Σελεμίδου ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με το γνωστό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου. Έχοντας δει την καθεμία χωριστά η συνεργασία τους μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήδη από τις φωτογραφίες  με τις  δυο τους να ποζάρουν γελαστές και να αποπνέουν  ανεμελιά και φρεσκάδα.

 

Παραφορεμένοι θα μου πείτε οι όροι, κι όμως  το επιβεβαίωσαν απόλυτα στο live τους.

 

Πέραν της αυταπόδεικτης νεότητας διαθέτουν και  ταλέντο  που διαχειρίζονται με αποφασιστικά και ουσιαστικά βήματα.

 

Η Κατερίνα Πολέμη έχει ήδη στο βιογραφικό της τη βραβευμένη μουσική και τα τραγούδια που έχει γράψει για το θέατρο και τον κινηματογράφο (Π. Βούλγαρης & Δ. Τάρλοου) - ένα κορίτσι «Σαββοπουλικό» με την κιθάρα του με ζεστό ηχόχρωμα στη φωνή και με ταπεραμέντο βραζιλιάνικο. Ακομπλεξάριστη, πολύχρωμη διηγείται αστείες ιστορίες χωρίς να φοβάται να σαρκάσει τα όχι και τόσο καλά ελληνικά της.

 

Στον αντίποδα η Δήμητρα Σελεμίδου πιο συγκρατημένη με μια αισθαντική μεστή φωνή  μόλις στα 21 της, μ’ έναν προσωπικό δίσκο (Τρίτη έξοδος Στίχοι: Γιάννης Βασιλόπουλος Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος)  έχει προλάβει μέσα από τις απαιτητικές συνεργασίες της να θεωρείται «Χατζιδακική» ερμηνεύτρια.

 

Διαφορετικές αλλά και συμπληρωματικές  πέτυχαν μια επί της ουσίας συνεργασία όπου ένωσαν τις διαφορετικές τους καταβολές με επιτυχία και μοιράστηκαν την αισθητική και τον ενθουσιασμό τους.

Το όμορφα δομημένο πρόγραμμα επιμελήθηκε η Όλγα Λασκαράτου κι εκτός από το δικό τους ρεπερτόριο έχει σε σωστές δόσεις τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών  (Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Κυπουργός, Α.Πάνου, Καραΐνδρου) αλλά και περάσματα από το ξένο ρεπερτόριο (Cladestino, Perhaps κλπ).

 

Παρακολουθήσαμε την εμφάνιση τους στο Κρεμλίνο τον Μάρτιο και τώρα θα τις συναντήσετε για δύο Πέμπτες του Απρίλη 4 και 11 στο Σταυρό του Νότου - Plus.

 

 

Μαζί τους σκηνή συμπράττουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Θεοχάρης: Πιάνο
Βαγγέλης Τούντας: Βιολί
Πέτρος Βαρθακούρης: Κοντραμπάσσο, ηλεκτρικό μπάσσο
Άγγελος Πολυχρόνου: Ντράμς, Κρουστά
Ενώ στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις είναι η Κατερίνα Πολέμη

 

 

«Μέσα από την φωνή βγήκε η μουσική...» είναι ο τίτλος της παράστασης, στίχος του ποιητή Στρατή Πασχάλη από το πανέμορφο τραγούδι «το Βαλς» του Ορφέα της Κατερίνας Πολέμη.