Η Βιολέτα Ίκαρη για πρώτη φορά, παρουσιάζει στο Club του Σταυρού του Νότου, μια ιδιαίτερη παράσταση, με τίτλο «Tι τραγούδι να σου πω...». Tα τραγούδια της παράστασης πρότειναν ερμηνευτές, τραγουδοποιοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, σκεπτόμενοι αποκλειστικά τη φωνή και τον τρόπο ερμηνείας της. Οι προτάσεις τους, μπλέκονται με τραγούδια της Βιολέτας από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα από τη Feelgood Records. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης. Με αφορμή τις παραστάσεις της ζητήσαμε να μας πει μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια. 

 

Στο ρετιρέ – Φωτεινή Βελεσιώτου

Στίχοι - Μουσική: Δημήτρης Καρράς

Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ό,τι κι αν πω θα είναι λίγο, το τραγούδι μιλάει από μόνο του.

 

Νεράιδα - Μαρία Παπαγεωργίου

Στίχοι-Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μοναδική η Μαρία, μοναδικό το τραγούδι. Μαρία!.. Όπου βρω γέφυρα πάω από κάτω και το τραγουδάω με όλη μου την ψυχή μα ο αντίλαλος γυρίζει πίσω τη φωνή σου!

 

Κάπου νυχτώνει – Γιώργος Νταλάρας

Στίχοι- Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής

Πριν αρκετά χρόνια το άκουγα στο repeat οδηγώντας μόνη σε ένα χωματένιο δρόμο μέσα στο δάσος κάπου στην Ικαρία. Δεν ήξερα γιατί να πρωτοσυγκινηθώ. Γι' αυτό που έβλεπα; Γι' αυτό που άφηνα; Τώρα το ακούω για να επιστρέφω στον τόπο μου και στην καρδιά μου.

 

Ουμ Χαράμ - Δημήτρης Μητροπάνος

Στίχοι: Άλκης Αλκαίος, Μουσική: Μάριος Τόκας

Αυτό το τραγούδι ίσως να μην σας ταιριάζει με τα υπόλοιπα, μα κι εγώ -όπως λέει και ο στίχος του- "μ' ότι αισθάνομαι βαδίζω" και αυτό το τραγούδι, είναι μέσα στα λίγα που ακούω εμμονικά. Η πανηγυρική μουσική του ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία του στίχου που περιγράφει τόσο ανθρώπινα και ψυχωμένα τον έρωτα, που το έχω ερωτευτεί. Όσο και τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

 

Το Καλοκαίριασμα στην Ικαριά – Περικλής Χαρβάς

Στίχοι-Μουσική : Περικλής Χαρβάς

Το ακούω και μπαίνω μέσα στο κομμάτι. Είναι Αύγουστος, είμαι στην Ικαρία, μπορώ να μυρίσω τη θάλασσα και τη ρίγανη που μάζεψε η μάνα μου από το βουνό, ακούω τα τζιτζίκια, βλέπω τους γονείς μου να πίνουν καφέ και να μουρμουράνε και όλα είναι καλά.

 

Ιδανικός κι ανάξιος εραστής – Κώστας Καράλης

Ποίηση: Νίκος Καββαδίας, Μουσική: Γιάννης Σπανός

Το ανεκπλήρωτο όνειρο είναι ένας θάνατος. Πόσο τραγικός μπορεί να είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου με ανεκπλήρωτα όνειρα; Καμία άλλη μελωδία δεν θα μπορούσε να ταιριάξει τόσο με αυτούς του στίχους. Ταράζει από την εισαγωγή του μέχρι το fade out.

 

Κυματούσα – Μαργαρίτα Ζορμπαλά

Στίχοι: Ανδρέας Παράσχου, Μουσική: Αντώνης Μιτζέλος

Τραγούδι που περιγράφει τη δύναμη της αγάπης με μοναδικό τρόπο. Αψεγάδιαστο και αδικημένο.

 

Τα κρίματα – Ρία Ελληνίδου

Στίχοι - Μουσική: Δημήτρης Μπάκουλης

Εξαιρετικό και εμπνευσμένο από ένα παιδί γύρω στα είκοσι τρία.

 

Ουλαλούμ – Νικόλας Άσιμος

Στίχοι: Γιάννης Σκαρίμπας, Μουσική: Νικόλας Άσιμος

Ανατριχιαστικό, βαθιά ρομαντικό, καθηλωτική ερμηνεία, αξεπέραστο. Με ταξιδεύει μέχρι την αγκαλιά της γιαγιάς μου.

 

Ότι με πλήγωσε – Νίκος Παπάζογλου

Στίχοι: Μιχάλης Πασιαρδής, Μουσική: Νίκος Παπάζογλου

Θέλω να το ακούω πίνοντας ρακί, δίπλα στο τζάκι και να βρέχει.

 

 


Βιολέτα Ίκαρη | «Τι τραγούδι να σου πω...» Σταυρός του Νότου Club | Τετάρτη 7/2/2018 & Tετάρτη 14/3/2018