Με αφορμή τη μία και μοναδική εμφάνισή της στο Passport Κεραμεικός, στη 1 Φεβρουαρίου, όπου θα παρουσιάσει ζωντανά για πρώτη φορά τα τραγούδια του νέου της δίσκου, η Βικτωρία Ταγκούλη διαλέγει τα 10 αγαπημένα της κομμάτια από Μιούζικαλ. Στο νέο της δίσκο τα τραγούδια γράφουν οι: (Θέμης Καραμουρατίδης, Χρίστος Θεοδώρου, Δημήτρης Μαραμής, Σταύρος Σιόλας, Στάθης Δρογώσης, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Ζαχαρίας Καρούνης και στίχους οι: Μάνος Ελευθερίου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Νίκος Μωραΐτης, Χρήστος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Γελασάκης, Σταύρος Σταύρου, Βάσος Βενιζέου και Μίμης Φωτόπουλος. Μαζί και ένα μελοποιημένο ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη. Στην συναυλία θα συμμετέχουν οι : Στάθης Δρογώσης, Χρίστος Θεοδώρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής, Σταύρος Σιόλας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ζωντανά τα νέα τραγούδια που έγραψαν για την Βικτωρία Ταγκούλη.

 

 

“Move on” από το “Sunday in the Park with George”,μουσική και λιμπρέτο Steven Sondheim .Τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες για μιούζικαλ. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στο youtube τα μαθήματα ερμηνέιας που δίνει σε νέους τραγουδιστές και ηθοποιούς.

 

 

“Sunrise sunset” από το μιούζικαλ “Fiddler on the roof”(ο βιολιστής στη στέγη) μουσική Jerry Bock και λιμπρέτο Sheldon Harnick .Τι όμορφο τραγούδι ,τι σπουδαίο μιούζικαλ και ταινία . Την ταινία την έβλεπα συνέχεια μικρή και θυμάμαι πόσο ‘ηθελα να τραγουδήσω κι εγώ σε ένα τέτοιο μιούζικαλ.

 

 

“I dreamed a dream” από το “Les Miserables” ( οι Άθλιοι), μουσική ClaudeMichel Schonberg λιμπρέτο στα γαλλικά Alain Boublil και στα αγγλικά Herbert Kretzmer. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μιούζικαλ.

 

 

“Maria” από το “West side story” μουσική Leonard Bernstein ,λιμπρέτο Steven Sondheim.Κλασικό μιούζικαλ, κλασικό τραγούδι. “Μαρία ο πιο όμορφος ήχος που έχω ακούσει ποτέ.. Μαρία”.

 

 

“Circle of life” από το “Lion King” μουσική Elton John, λιμπρέτο Tim Rice. Το 2004 έιχα την τύχη να βρεθώ στο Λονδίνο για δικές μου παραστάσεις και ανάμεσα σ αυτά που κατάφερα να δώ ήταν και η παράσταση “Lion King” σε κεντρικό θέατρο του Λονδίνου. Από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω δεί, ειδικά τα κουστούμια και τα σκηνικά ήταν το κάτι άλλο.

 

 

 

“Memory” από το “Cats” μουσική Andrew Lloyd Webber βασισμένο στο βιβλίο του T.S Eliot “old possums book of practical cats”.Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει αυτή τη μελωδία. Υπέροχη Elaine Paige.

 

 

 

“Think of me” από το “ The phantom of the opera” μουσική Andrew Lloyd Webber λιμπρέτο Charles Hart και Richard Stilgoe. Ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια μιούζικαλ .

 

 

 

“Don’t cry for me Argentina” από την “Evita” μουσική Andrew Lloyd Webber και λιμπρέτο Tim Rice.Ένα από τα πιο σπουδαία δίδυμα στην ιστορία του μιούζικαλ.

 

 

“And all that jazz” από το “Chicago” μουσική John Kander λιμπρέτο Fred Ebb.Το all that jazz είναι από τα πιο πολυτραγουδισμένα κομμάτια για οντισιόν σε μιούζικαλ.

 

 

 

“My favourite things” από το “The sound of music” μουσική Oscar Hammerstein ll, Richard Rogers, Irwin Kostal. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω δεί αυτή την ταινία , πόσες φορές έχω τραγουδήσει αυτά τα τραγούδια ως παιδί. Julie Andrews μόνο αυτό.