Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι τραγουδίστρια, αλλά μαζί με αυτό καμιά φορά ζωγραφίζει κιόλας... Έτσι της ζητήσαμε να μας δώσει το δικό της τοπ 10 με τους αγαπημένους της ζωγράφους με ένα σύντομο σχόλιο για την κάθε της επιλογή. Παρακάτω οι επιλογές της...

 

 

1. Gustav Klimt

Για χρονια το "φιλί" του κάλυπτε εναν ολόκληρο τοίχο στο σπιτι μου.

 

2. Salvador Dali

Ο πιο εκκεντρικός κατ' εμέ καλλιτέχνης του 20ου αιώνα...ο ονειρικός υπερρεαλισμός του παντα με καθηλώνει

 

3. Pablo Picasso

Οταν καποιος λέγεται Ντιέγο Χοσέ Φρανθίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουθένο Μαρία ντε λος Ρεμέδιος Θιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Ρουίθ ι Πικάσο, καταλαβαίνεις οτι δε θα ζωγραφίζει "απλά"...

 

4. Claude Monet

Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιμπρεσσιονισμού με τα νούφαρά του να λειτουργούν μέσα μου σαν ηρεμιστικό

 

5. Vassili Kandinsky

Τον ανακάλυψα πολύ μικρή γιατί μου είχε φερει δώρο η μητέρα μου το περίφημο "κίτρινο-κόκκινο-μπλε" σε παζλ...αφού έφτιαξα το παζλ και το ειχα για χρονια κρεμασμένο πάνω απο το εφηβικό μου κρεββάτι, προσπάθησα και να το ζωγραφίσω...ίδιο το εκανα!...(πλάκα κάνω)

 

6. Vincent Van Gogh

Η "έναστρη νύχτα" του είναι ένας απο τους πιο αγαπημένους μου πίνακες...ever.

 

7. Leonardo da Vinci

Μην το πείτε πουθενά, αλλά εχω βγάλει κρυφά φωτογραφία τη Μόνα Λίζα σε υψηλή ανάλυση όταν πήγα στο Λούβρο... ε, θα εκτυπωθεί σε καμβά πάραυτα!

 

8. Edgar Degas

Πάντα έβρισκα εκπληκτικό τον τρόπο που ζωγράφιζε τις φούστες απο τις μπαλαρίνες!!

 

9. Joan Miro

Δεν ξερω τί να πω για τον Μιρό. Υπήρξε ο αγαπημένος μου απο τα φοιτητικά χρόνια της Γραφιστικής. Αγαπώ τις γραμμές του, τα χρώματά του, τα σχήματα...τα έργα του για μένα κρύβουν μαγεία.

 

10. Jackson Pollock

Ζωγράφιζε η μικρή μου διάφορες μουτζούρες απογοητευμένη απο τις επιδόσεις της και για να την κανω να νιώσει καλυτερα της ειπα οτι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι ζωγράφοι που κάνουν αυτό που λέμε αφηρημένη τέχνη.

 

Μου ζήτησε να της δείξω και της έδειξα το Νο.5 του Pollock...ενθουσιάστηκε γιατί όντως το είδε σα μουτζούρα, οπότε την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη σιγουριά έκανε αλλη μια μουτζούρα και μου λέει: δηλαδη τωρα αυτό μαμά είναι καταπληκτικό; Τέλειο της απαντώ. Άρα-συμπεραίνει- είμαι ένας μικρός Pollock;... της είπα ναι και σ' αυτό... το κρίμα στο λαιμό μου!

 


Η Ρίτα Αντωνοπούλου για δύο εμφανίσεις στο Half Note στις 6 και 7 Ιανουαρίου