Ζητήσαμε από τον τραγουδοποιό Νίκο Ζουρνή με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή του να μας στείλει το δικό του τοπ10 με τις αγαπημένες του γυναικείες ερμηνείες. O Νίκος Ζουρνής θα εμφανιστεί μαζί με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και την Ναταλία Λαμπαδάκη στο club του Σταυρού του Νότου τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου (περισσότερα εδώ). 

 

1. Συρτός πρώτος
Για εμένα η απόλυτη ερμηνεία ενός τραγουδιού. Απλή, ουσιαστική, ανεπιτήδευτη.

 

 

2. Χαράματα θα φύγω
Ερμηνεία «μαχαιριά». Η Ρένα Ντάλια «σηκώνει» τον πόνο του τραγουδιού, τα «λέει» και με στέλνει αδιάβαστο. Αγαπώ πολύ τη φωνή και τον ψυχισμό που βγαίνει στο τραγούδισμά της.

 

 

3. Να ‘χα εκατό καρδιές
Ερωτικό πάθος και σεβντάς. Εδώ η Γιώτα Λύδια με κάνει να είμαι ερωτευμένος για πάντα!

 

 

4. Ο Άδωνις
Δεν είναι δύσκολο να αποδοθούν μόνο τα τραγούδια του πόνου και της εσωστρέφειας. Εξίσου απαιτητικά είναι και τα πιο εξωστρεφή τραγούδια. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχει τραγουδήσει με ιδιαίτερο μπρίο πολλά χαρούμενα και γλεντζέδικα άσματα.

 

 

5. One way or another
Θυμάμαι την πρώτη στιγμή που το άκουσα σε ένα ροκ κλαμπ όταν ήμουν έφηβος. Για μετρημένα τραγούδια συμβαίνει να θυμάμαι την πρώτη ακρόασή τους. Αυτή η ερμηνεία με «κυνηγάει» από τότε.

 

 

6. La marée haute
Δεν ξέρω πολλά για τη συγκεκριμένη τραγουδοποιό. Πάντως επιστρέφω συχνά σε αυτήν και με έχει επηρεάσει πολύ ο τρόπος της. Απλή στην ερμηνεία της και αυτή.
Θυμάμαι πως μου την είχε προτείνει η φίλη και συνεργάτιδα Μαρία Λούκα.

 

 

7. Τα Καρέλια
Χάρις Αλεξίου στα καλύτερά της, όπως και στο τραγούδι «Συναυλία» από τον ίδιο δίσκο. Να είναι πάντα καλά που μας προσφέρει τόση συγκίνηση.

 

 

8. Πέφτει μια βροχή
Βίκυ Μοσχολιού. Η δασκάλα κάθε τραγουδιστή και τραγουδίστριας. Οι ερμηνείες της σχολείο ολόκληρο. Η μαθητεία πάνω στη φωνή της δεν τελειώνει ποτέ.

 

 

9. Twist in my sobriety

Από παιδί αναρωτιέμαι πως γίνεται να υπάρχει μία τέτοια φωνή!

 

 

10. Είσαι η Πρέβεζα και το Κιλκίς
Αυτοί οι στίχοι και αυτή η μουσική δε βολεύονται σε άλλη φωνή πέρα από της Μαρίας Δημητριάδη!