Σαββατόβραδο, σε μουσική σκηνή, ένα πρόγραμμα πιάνο-φωνή μοιάζει λίγο παρακινδυνευμένο. Αυτό είναι μία σκέψη που κάνεις πριν δεις αυτό που έκανε η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα τα προηγούμενα τέσσερα Σάββατα.

 

 

Τον δρόμο και τον τρόπο πιάνο-φωνή τα ξέρει καλά. Τα έχει δουλέψει αρκετά από τότε που συνεργαζόταν με τον Θάνο Μικρούτσικο σε αντίστοιχη συνθήκη. Δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη. Με το δικό της δυναμικό τρόπο το έκανε να μοιάζει σχετικά εύκολο, ενώ δεν είναι καθόλου. Είναι μία δωρική ερμηνεύτρια. Το μεγάλο της όπλο είναι η ευθύτητα στην έκφρασή της. Μακριά από προσπάθειες εκβιασμού του αισθησιασμού περνάει την ηλεκτρική και πολλές φορές αιχμηρή ενέργειά της στο κοινό έχοντας ανοιχτά τα μεγάλα της χέρια.

 

Φεύγει από τα δικά της τραγούδια με ευκολία και πηγαίνει σε οικόπεδα άλλα. Εκτός από αυτόν του Μικρούτσικου («Καραντί», «7 νάνοι στο ss Cyrenia», «Άμλετ της σελήνης κλπ», «Πιτσιρικάς») περνάει από τον κόσμο του Γιάννη Αγγελάκα (Από τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος η διασκευή στο «Σιγά μην κλάψω») του Παύλου Παυλίδη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, της Edith Piaf, του Σταμάτη Κραουνάκη και φτάνει στο πεδίο μεγάλων λαϊκών τραγουδιών.

 

Να σταθούμε όμως λίγο και στον Θοδωρή Οικονόμου. Έναν σπουδαίο πιανίστα, αλλά και συνθέτη που κράτησε μεγάλο μέρος της αξιοπρέπειας και του ενδιαφέροντος του δύσκολου αυτού προγράμματος. Είναι ο μόνος συνοδοιπόρος της στη σκηνή και είναι πραγματικά δίπλα της. Στην πράξη, φαίνεται η σιγουριά που νιώθει και εκείνος για τις δυνατότητές του, αλλά και εκείνη για την στέρεη βάση της. Ήταν το ιδανικό άλλο μισό για ένα τέτοιο πρόγραμμα. 

 

Η παράσταση ήταν από αυτές που πήγαν από στόμα σε στόμα. Κάθε Σάββατο είχε όλο και περισσότερο κόσμο, με τα δύο τελευταία να μην πέφτει καρφίτσα. Η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει φτιάξει πια ένα κοινό δικό της. Ένα κοινό που την ακολουθεί και τη στηρίζει.

 

Ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί αυτό το ωραίο πρόγραμμα.

 

Υ.Γ.: Η φωτογραφία που φαινόταν σταθερά πίσω από τη σκηνή, ήταν η φωτογραφία της αφίσας που συμπυκνώνει όλο τον δυναμισμό του προγράμματος που είδαμε.