Δεν ξέρω αν είχατε πέσει πάνω στο θέμα με τα λεωφορεία χωρίς οδηγό που εγκαινιάστηκαν στα Τρίκαλα και είναι αυτό ακριβώς που λένε. Λεωφορεία χωρίς οδηγό... Και όπως πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ του Απόστολου Στάικου στο Euronews η τοπική κοινότητα τα δέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό, ενώ υπήρχαν και κάποιες αντιδράσεις του τύπου "Τα ρομπότ θα υποκαταστίσουν τον άνθρωπο" κλπ...

 

 

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τον Τσιτσάνη αλλά και με άλλους καλλιτέχνες που έχουν καταγωγή από τα Τρίκαλα; 4 από αυτά τα λεωφορεία έχουν ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών που η καταγωγή τους ήταν από τα Τρίκαλα. Έτσι, πάνω σε τέσσερα από αυτά τα αυτόματα λεωφορεία χωρίς οδηγό συναντούμε τα ονόματα: Τσιτσάνης, Βίρβος, Καλδάρας και Σαμολαδάς.
 
Ωραία μέχρι εδώ. Και τα τραμ θα πει κανείς και τα καράβια και τα αεροπλάνα έχουν ονόματα. Σιγά το πρωτότυπο....
Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή μας είναι ότι πάνε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Τα λεωφορεία αυτά δεν έχουν απλά το όνομα των καλλιτεχνών αλλά παίζουν και τη μουσική τους!  Αν μπεις στο λεωφορείο "Τσιτσάνης" μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου θα ακους τραγούδια του Τσιτσάνη, κάτι που σίγουρα κάνει την διαδρομή ακόμα πιο ευχάριστη. 
 
Επίσημα, η λειτουργία του προγράμματος ξεκινά στις 10 Νοεμβρίου.