Μιούζικαλ για τη ζωή του Kurt Cobain φαίνεται να ετοιμάζει η Courtney Love, χήρα του frontman των Nirava και μητέρα της κόρης τους Francis Bean, εκφράζοντας πρόσφατα αυτήν την επιθυμία μέσω του μάνατζερ της.

Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί από θαυμαστές του συγκροτήματος πως ασκούσε αρνητική επιρροή στον Cobain, ενώ συχνά χαρακτηρίζεται και ως συνυπεύθυνη για την αυτοκτονία του το 1994. Το χρονικό της σχέσης τους που ήταν αρκετά σύντομο υπήρξε ταραχώδες και έντονο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Δεκαοχτώ χρόνια λοιπόν μετά το θάνατο του Cobain, η Love παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει ένα μιούζικαλ ή μία κινηματογραφική ταινία που θα παρουσιάζει μία καταγραφή της προσωπικής τους ιστορίας ειπωμένη μέσα από τη δική της οπτική. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ίσως φωτίσει και κάποιες άγνωστες πτυχές της κοινής τους ζωής.

Ο άνθρωπος που έκανε γνωστούς τους Nirvana σε όλο τον κόσμο υπήρξε μία ιδιάζουσα καλλιτεχνική προσωπικότητα και δεν μπορούσε να ενταχθεί μέσα σε αυστηρά οριοθετημένα κοινωνικά πρότυπα… Μετέφερε τα βιώματα και τις σκέψεις του στη μουσική του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι Something in the Way που προκύπτει από την περίοδο όπου… διανυκτέρευε κάτω από μια γέφυρα του ποταμού Wishkah...

Πέρασε μία ιδιαίτερα ταραγμένη παιδική και εφηβική ηλικία ζώντας το χωρισμό των γωνιών του και διαμένοντας μοιρασμένος μεταξύ δύο πόλεων, αφουγκραζόταν έντονα τις εντάσεις που υπήρχαν στο άμεσο περιβάλλον του με αποτέλεσμα το αρχετυπικό οικογενειακό πρότυπο να καταρρεύσει από πολύ νωρίς για τον ίδιο. Πειραματίζεται με ναρκωτικές ουσίες, δοκιμάζει μαριχουάνα σε ηλικία 13 ετών και φτάνει στα 1994 να είναι πλήρως εξαρτημένος από την ηρωίνη. Παράλληλα και μέσα από τον στρόβιλο της προσωπικής του ζωής παραμένει δημιουργικός, ιδρύοντας μαζί με τον Krist Novoselic τους Nirvana μετασχηματίζοντας τον μέχρι πρότινος σύνηθες ροκ ήχο με ένα συνονθύλευμα από ροκ και πανκ ήχους όπως κατέφθασε από το Σιάτλ της Αμερικής.

Ο άναρχος περιπλανητής, που μόλις μέσα σε 27 χρόνια ζωής ερωτεύεται, ζει έντονα και κατατάσσεται στους καλύτερους μουσικούς παγκοσμίως, πεθαίνει με τον ίδιο παράδοξο τρόπο. Στις 8 Απριλίου βρίσκεται νεκρός, έχοντας πλάι του ένα περίστροφο και ένα σημείωμα, που μεταξύ άλλων ανέφερε…"Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια…», ενώ οι τελευταίες λέξεις που έγραψε περιείχαν ένα μήνυμα-αφιέρωση στην κόρη του Francis.

Όλα αυτά τα γεγονότα και ίσως κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του Cobain έρχεται να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό η τελευταία του σύντροφος. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του μάνατζερ της, βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο επεξεργασίας.

Οι θαυμαστές των Nirvana, διχασμένοι ως προς το πρόσωπο της Love, θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα μέχρι να διαπιστωθεί η πραγματοποίηση και εξέλιξη αυτής της πρωταρχικής σκέψης που αποτελούσε πάντα ένα μεγάλο όνειρο και μία πρόκληση για την ίδια…