oldradio Με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι παλαιοπώλες της πόλης έστεισαν τους πάγκους τους με όλα τα αντικείμενα που διαθέτουν και σχετίζονται με τη μουσική.

Παλιά πικ απ, γραμμόφωνα, τζουκ μποξ, δίσκοι βινυλίου, κασέτες και ό,τι άλλο αφορά στο χώρο της μουσικής είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών.

«Ο κόσμος αγαπά πολύ το βινύλιο και συνήθως αναζητούν παλιούς δίσκους αλλά συχνά μου ζητάνε επίσης, φωτογραφίες παλιών καλλιτεχνών», επεσήμανε ο παλαιοπώλης, Βασίλης Μπουλιουμπάσης. Στο χώρο έπαιζε μουσική με κομμάτια από την προσωπική του συλλογή ο δημοσιογράφος και μανιώδης συλλέκτης δίσκων βινυλίου, Λευτέρης Κονγκαλίδης γνωστός και από την ιστορική εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας "Ράδιο Νοσταλγία".

«Προσπαθώ να παίξω κομμάτια που δεν είναι εύκολο να τα ακούσει κανείς γιατί είναι δυσεύρετα και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλω στη σημερινή μέρα που γιορτάζουμε τη μουσική», ανέφερε ο κ.Κονγκαλίδης. Το μουσείο ραδιοφωνίας άνοιξε για άλλη μια φορά τις πόρτες του για τον κόσμο που θαύμασε πικ απ, ραδιόφωνα, φωτογραφίες και άλλα σπάνια ντοκουμέντα από την ιστορία του ραδιοφώνου, που πρώτος ίδρυσε στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια ο Χρίστος Τσιγγιρίδης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα -από άποψη παλαιότητας- που διαθέτουμε είναι ένα παλιό πικ απ από την περίοδο του 1920, ο αμέσως επόμενος διάδοχος του γραμμοφώνου», υπογράμμισε ο ταμίας του μουσείου, Στέλιος Χατζηγιαννάκης. Στο χώρο έδωσε το «παρών» και το Κινητό Σχολείο των οργανώσεων ΑΡΣΙΣ και ΠΡΑΞΙΣ με διαδραστικά μουσικά παιχνίδια και χορό.
Πηγή: www.kathimerini.gr