Συνεχίζεται στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών το επιτυχημένο Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού που ίδρυσε το ’10 και έκτοτε συντονίζει ο Χρήστος Αλεξόπουλος. Ο συνθέτης και πιανίστας Χρήστος Αλεξόπουλος έχει γράψει έργα για συμφωνική ορχήστρα και μικρότερα σύνολα καθώς και ηλεκτρακουστικής μουσικής που έχουν παιχτεί με επιτυχία και διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ενώ επίσης είναι ο ιδρυτής της έγκριτης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik στην οποία φυσικά δισκογραφεί και ο ίδιος την τραγουδοποιητική πλευρά του έργου του, αρχικά με το όνομα του και εδώ και λίγα χρόνια ως ηγετική φυσιογνωμία του συγκροτήματος Μαρία Λατσίνου & Mokita.

 

Στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών διδάσκει θεωρητικά της μουσικής και αρμονία. Το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που έχουν μουσικές γνώσεις όσο και σε αυτούς που δεν έχουν και είτε γράφουν ήδη τραγούδια είτε θέλουν να γράψουν με μόνη προϋπόθεση να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους στην κιθάρα ή το πιάνο. Διδάσκονται όλες οι βασικές σύνθεσης τραγουδιού με πρακτικά παραδείγματα ανάλυσης γνωστών τραγουδιών διαφόρων ιδιωμάτων τα οποία βασίζονται σε κάθε μία από αυτές σε ένα τμήμα που ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οκτώ άτομα.

 

Από εφέτος όμως ο Χρήστος Αλεξόπουλος μαζί με τον εξειδικευμένο (με λαμπρές σπουδές τόσο στο Ιόνιο πανεπιστήμιο όσο και στην Αμερική) στην jazz σολίστ του βιολιού Μιχάλη Καταχανά ξεκινούν ένα νέο εργαστήριο στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών.

 

Το Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού απευθύνεται σε σπουδαστές ή και επαγγελματίες μουσικούς οργάνων ορχήστρας (εγχόρδων, πνευστών και κρουστών) ή και παραδοσιακών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν αυτοσχεδιαστικές ικανότητες ή να βελτιώσουν και να αναπτύξουν αυτές που ήδη διαθέτουν.

 

Στην πρώτη περίοδο του εργαστηρίου οι σπουδαστές θα οδηγηθούν σταδιακά στο να μπουν στο κλίμα και την νοοτροπία του αυτοσχεδιασμού και στην δεύτερη, από τον Φεβρουάριο, θα διδαχθούν συγκεκριμένες αυτοσχεδιαστικές τεχνικές.

 

Αμφότερα τα εργαστήρια ξεκινούν τον Οκτώβριο και διαρκούν μέχρι τον επόμενο Μάιο και περισσότερες πληροφορίες για αυτά μπορείτε να πάρετε από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών (Ασκληπιού & Βαλτετσίου 4, τηλέφωνα 210- 3635320 και 210-3634432).