Μετά την άκαρπη προσπάθεια που έγινε από το περιβάλλον του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έγινε γνωστό ότι θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο! Η αφορμή της εμφάνισής του στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 30 Σεπτεμβρίου 2018  είναι τα 60 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι. 

 

Όπως μαθαίνουμε στη συναυλία του «60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος» θα συμμετέχουν οι συνθέτες και μουσικοί Μίμης Πλέσσας και Ευανθία  Ρεμπούτσικα

 

Οι συναυλίες εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών που γίνονται στο Ηρώδειο, κάθε χρόνο, από το τέλος Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου εγκρίνονται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο αναφέρει ότι η επιλογή των παραστάσεων γίνεται "με βασικά κριτήρια τον σεβασμό στο μνημείο, την εξασφάλιση της ποιότητας και της ποικιλίας του θεάματος" 

 

Πριν φτάσουν στο ΚΑΣ για έγκριση οι εκδηλώσεις περνάνε από την ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κάνει την επιλογή των καλλιτεχνικών σχημάτων που θα εμφανιστούν στο αρχαίο Ωδείο.

 

Η επιτροπή, έθεσε ως προϋπόθεση οι προτεινόμενες παραστάσεις να μην παρουσιάστηκαν τον περασμένο χειμώνα, δίνοντας προτεραιότητα σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.