Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο μουσικός Παναγιώτης Μάργαρης καταγγέλει τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για αλαζονεία και ανηθικότητα, αφού όπως λέει ενέκρινε τον εαυτό του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και εγκίνει παραστάσεις με βάση τις προσωπικές του σχέσεις. Παρακάτω η σχετική ανάρτηση.  

 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ… Ο “ΤΡΑΓΙΚΟΣ” ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ…
Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!! ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ... ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ). Παρακαλώ πολύ όλους τους φίλους και θαυμαστές της σελίδας, κοινοποιήστε το παντού!! Και γράψτε τα σχόλια σας και τη γνώμη σας για το ανήθικο αυτό γεγονός! Αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας, ώστε να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο μου και να ενημερωθείτε… ΔΩΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ Υ.Γ 2… “Αγαπημένοι μου φίλοι, εδώ και 8 χρόνια που λειτουργεί η επίσημη σελίδα μου, είναι η δεύτερη φορά όπου αναφέρομαι σε κάποιο γεγονός πέραν των καλλιτεχνικών μου δράσεων. Όμως κάποια γεγονότα που υποδηλώνουν τεράστια έπαρση και αλαζονεία και τα οποία είναι ηθικά απαράδεκτα, αισθάνομαι την ανάγκη να σας τα γνωστοποιώ!

 

Η ατιμωρησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάποια στιγμή για τέτοιου είδους υπερόπτες “εραστές» της καρέκλας τους. Καταρχήν θα ήθελα να ενημερώσω τους ακροατές μου ότι η εταιρεία συναυλιών με την οποία συνεργάζομαι, υπέβαλε φέτος πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η πρόταση αφορούσε δική μου συναυλία στο Ηρώδειο, όπου με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας, χορωδιών, ορχήστρας νυκτών εγχόρδων και με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων τραγουδιστών, θα ερμήνευα στην κλασική κιθάρα κομμάτια από τον διεθνή κινηματογράφο (Ennio Morricone, Nino Rota κ.α) καθώς και διασκευές μου σε τραγούδια ιστορικών ρόκ συγκροτημάτων (Rolling Stones, Beatles, Eagles, Queen, Doors). Η επιτροπή η οποία αποφασίζει, απέρριψε την πρόταση προφανώς κρίνοντας την καλλιτεχνικά ανεπαρκή… Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι σέβομαι απόλυτα την απορριπτική απόφαση και θεωρώ ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εδώ και δεκαετίες κρατά τον πήχη του πολιτισμού πολύ ψηλά. Ενδεχομένως θα επανέλθω τον επόμενο χρόνο με νέα πρόταση. Και αυτό φυσικά μόνο εάν ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δεν εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή… Όλοι όσοι επιθυμείτε να με ακούσετε, μπορείτε να το κάνετε σε κάποια από τις 25 συναυλίες που θα πραγματοποιήσω σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

 

Διαβάζοντας λοιπόν ενημερωτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρατήρησα κάτι για το οποίο δεν πίστευα στα μάτια μου… Διάβασα ξανά και ξανά μήπως και έχω κάνει κάποιο λάθος, αλλά δυστυχώς αυτό που διαπίστωσα είναι πέρα για πέρα αληθινό και απόλυτα αδιανόητο! Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (ο κύριος της φωτογραφίας), δεν δίστασε να απαξιώσει τόσες δεκάδες σπουδαίους Έλληνες συναδέλφους του και να εγκρίνει τον εαυτό του και την παράσταση Θεσμοφοριάζουσες την οποία σκηνοθετεί, στο πρόγραμμα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου!!! Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να παιχτεί στις 27 και 28 Ιουλίου του 2018. Κανένας ηθικός φραγμός…

 

Η αλαζονεία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο!! Είναι αυτονόητο για μένα αλλά και για κάθε λογικό άνθρωπο, ότι οποίος κατέχει μια τόσο σημαντική θέση όπως αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή, απαγορεύεται για λόγους ηθικής τάξης και στοιχειώδους σεμνότητας και ευγένειας να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και αν ήταν ο καλύτερος σκηνοθέτης της Ελλάδας… Εξοργιστικό και θλιβερό… Ο απόλυτος παραλογισμός… Κατά την προσωπική μου άποψη, εάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαθέτει έστω και ένα ίχνος αυτοσεβασμού, θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου… Ειδάλλως να αντικατασταθεί επειγόντως από εκείνους οι οποίοι τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση τον Απρίλιο του 2016 και που δυστυχώς (πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη) εντελώς απροκάλυπτα χρησιμοποίησε για προσωπική του προβολή...”

 

Υ.Γ 1: Φανταστείτε (υποθετικά) έναν υπουργό τουρισμού ο οποίος θα διαφήμιζε διεθνώς μέσω του υπουργείου, το ξενοδοχείο του ως ένα από τα πέντε καλύτερα της Ελλάδας!! Κάτι αντίστοιχο έπραξε ο εν λόγω σκηνοθέτης “εκμεταλλευόμενος” τη θέση του. Ντροπή…

 

Υ.Γ 2: Την μουσική στην παράσταση Θεσμοφοριάζουσες, υπογράφει ο εδώ και χρόνια συνεργάτης του κυρίου Θεοδωρόπουλου, ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός... Όλως “τυχαίως” στις 11 Ιουνίου του 2018, εγκρίθηκε και είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ, συναυλία του Νίκου Κηπουργού στο Ηρώδειο με τίτλο “Τα μυστικά της Εγνατίας”. Να υπενθυμίσω ότι ο Νίκος Κυπουργός στις 2 Ιουλίου του 2016 (πάλι επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεοδωρόπουλου!!) και ξανά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, πραγματοποίησε συναυλία με τίτλο “Στον μυστικό κήπο”. Δηλαδή ο ίδιος άνθρωπος (στενός συνεργάτης επαναλαμβάνω του Θεοδωρόπουλου) μέσα σε 2 χρόνια εγκρίνεται για δεύτερη φορά ώστε να εμφανιστεί στο Ηρώδειο… Μάλλον για τον εν λόγω καλλιτεχνικό διευθυντή, δεν υπάρχει άλλος αξιόλογος μουσικός στην Ελλάδα… Εκτός και αν ο κύριος Θεοδωρόπουλος θεωρεί ότι το Φεστιβάλ είναι το “μαγαζάκι” του και το “τσιφλίκι” του και ως εκ’ τούτου βάζει τον εαυτό του, τους φίλους του και τους συνεργάτες του. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Υ.Γ 3: Επειδή τέτοιου είδους απαράδεκτα γεγονότα, σπάνια γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και τέτοιας “ποιότητας” άνθρωποι συνεχίζουν να δρουν με αυξανόμενη αλαζονεία και έπαρση, παρακαλώ κοινοποιήστε το σε όλους τους φίλους σας και σχολιάστε.

 

15 - 4 - 2018
Παναγιώτης Μάργαρης - Κλασικός κιθαρίστας, Συνθέτης.