Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής (πραγματικό όνομα: Γιώργος Ρουπάκας). Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου και ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το 1973. «Οι νταλίκες» («Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά») ήταν το μεγαλύτερό του σουξέ και το κομμάτι που τον καθιέρωσε στο τραγούδι τη δεκαετία του 80. 

 

 

Η δισκογραφία του αποτελείται από 7 προσωπικούς δίσκους και 12 συμμετοχές. Συνεργάστηκε κυρίως με τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Τάκη Σούκα και τον Τάκη Μουσαφίρη. Μετά τις "Νταλίκες" και άλλα κομμάτια του έγιναν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του στο σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «Το μινόρε της Αυγής» (1983). Μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (Καταγραφή του Τάσου Καραντή)


1982 «Οι νταλίκες». Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Μανώλη Ρασούλη, του Λευτέρη Χαψιάδη, αλλά σε ποίηση του Νίκου Λαπαθιώτη. Σε δυο τραγούδια – επιτυχίες(«Καλύτερα παράφωνος» & «Με ιπτάμενο δίσκο») συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου. Το ομότιτλο τραγούδι που έγινε πολύ μεγάλο σουξέ και το σήμα κατατεθέν του Σαρρή, προέρχεται από τον δίσκο των Νικολόπουλου – Ρασούλη «Παίξε Χρήστο επειγόντως» (1982) και λόγω της τεράστιας επιτυχίας του “βάφτισε” και τον πρώτο αυτόν προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή.


1985 «Η αγάπη είναι το θέμα». Σε μουσική του Τάκη Σούκα και σε στίχους των μόνιμων συνεργατών – στιχουργών του συνθέτη: Βασίλη Παπαδόπουλου, Νίκου Λουκά και Γιώργου Βρούβα. Σε δυο τραγούδια, το ένα μεγάλη επιτυχία(«Μια ζωή μέσα στους δρόμους»), συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου, ενώ μαζί λένε και το εξίσου σουξέ, «Όλα για μένα είσαι εσύ».


1987 «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω». Ο δίσκος του με τον Τάκη Μουσαφίρη, όπου έγινε μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι. Αξιοσημείωτο είναι πάντως, πως ενώ το τραγούδι αυτό έγινε πολύ μεγάλο λαϊκό σουξέ κι είναι πασίγνωστο μέχρι σήμερα, ο δίσκος δεν πούλησε!


1990 «Τρελός από αγάπη». Σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου. Σ’ ένα τραγούδι του Τάκη Μπουγά(«Εσύ κι εγώ») κάνει ντουέτο με τη Λίτσα Διαμάντη.

 

1992 «Όλα παίζονται απόψε», σε μουσική του Τάκη Σούκα.

 

1993 «Για θυμήσου», σε μουσική και στίχους διαφόρων.

 

1997 «Φταίνε οι άπονοι καιροί». Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Σαρρή είναι συνάμα κι ένας από τους πιο ουσιαστικούς του. Τον έχει επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής, ο οποίος συγκέντρωσε τα μόλις 8 κομμάτια του δίσκου, σε μουσική, όμως, του Μιχάλη Γενίτσαρη, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου, της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καρανικόλα και σε στίχους του Κώστα Βίρβου, του Μιχάλη Γενίτσαρη, της Βούλας Γκίκα, της Λίνας Νικολακοπούλου και της Χαρούλας Αλεξίου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει η Δέσποινα Ολυμπίου.