Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία  της διασκευής του «Χαράματα η ώρα τρείς», μια συνεργασία του Λεωνίδα Μαριδάκη με την Φωτεινή Βελεσιώτου και λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού «Ο Δαίμων του τυπογραφείου», ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης μας παρουσιάζει το τραγούδι «Αστυπάλαια» σε στίχους Νικόλ Κατσάνη και μουσική Λεωνίδα Μαριδάκη, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία του videoclip υπογράφει η Βάσια Αναγνωστοπούλου.


Πρόκειται για μια αέρινη και ταξιδιάρικη μπαλάντα, που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Η «Αστυπάλαια» του Λεωνίδα Μαριδάκη και της Νικόλ Κατσάνη είναι σαν ένα καλοκαίρι του μυαλού -γεμάτο παράδοξες εικόνες- που περνά μέσα από τις Συμπληγάδες προσπερνώντας τις ανησυχίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Παράλληλα, ο καθένας μπορεί να ταξιδέψει νοητά μέσα από το τραγούδι στην Αστυπάλαια, καθώς οι στίχοι, τρυφεροί και ευρηματικοί, «φωτογραφίζουν» τα ιδιαίτερα χαραχτηριστικά του νησιού.


Στο videoclip πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη, η οποία υποδύεται τη σύντροφο του τραγουδοποιού, που «ταξιδεύει» μαζί του στο νησί.


Το τραγούδι «Αστυπάλαια» σε στίχους Νικόλ Κατσάνη και μουσική Λεωνίδα Μαριδάκη, συμπεριλαμβάνεται στο νέο δίσκο του τραγουδοποιού, με τίτλο «Βάρκα στο σπίτι», που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο.

 

Videoclip & song Credits:
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Στίχοι: Νικόλ Κατσάνη
Σκηνοθεσία: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Κάμερα: Αλέξανδρος Σκούρας
Μακιγιάζ: Ρόζα Μητσιάκη

 

Στο βίντεο παίζουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ρόζα Μητσάκη, Νικόλ Κατσάνη, Ανδρέας Μπιρπανάγος, Αλέξανδρος Νάνος


Έπαξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Λιμάκης: κιθάρες
Δημήτρης Σεβδαλής: Πιάνο
Γιώργος Κατσάνος: vibradoneon
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο
Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά

 

Ηχογράφηση - μίξη: Νίκος Λαγός, Συν Ένα Recording Studios
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος


LINKS
 Facebook: https://www.facebook.com/leonidas.maridakis
 Twitter: https://twitter.com/leoni_maridakis
 Instagram: www.instagram.com/leonidasmaridakis
Official Website: http://leonidasmaridakis.weebly.com