Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Βάρος. Εκτός από τη μακρά θητεία του σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1976 είχε εκδώσει 5 ποιητικά βιβλία ενώ ποιήματά έχουν μελοποιηθεί και βρίσκονται σε δίσκους του Γιάννη Μαρκόπουλου τραγουδισμένα ή απαγγελμένα από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Μαρία Φωτίου, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τη Βασιλική Λαβίνα, από τον ίδιο τον συνθέτη καθώς και από τα συγκροτήματα "Βωξ" και "Μεθυσμένα Ξωτικά".  Πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του θα βρείτε στον προσωπικό του ιστοχώρο http://varos.gr/ . Τα βιογραφικά του στοιχεία όπως τα παρουσίαζε ο ίδιος:

 

Κατάγομαι από τη Μυτιλήνη, γεννήθηκα στη Χίο το 1949 και μεγάλωσα στη Σάμο. 

Σπούδασα δημοσιογραφία στο Λονδίνο και η πρώτη εφημερίδα που εργάστηκα ήταν ο "Χιακός Λαός", μια ημερήσια εφημερίδα της Χίου που ταλαιπωρήθηκε από τους λογοκριτές της δικτατορίας και ήταν -μαζί με την "Πρόοδο" όπου αρθρογραφούσε επί χρόνια ο πατέρας μου Γιώργος Βάρος με το ψευδώνυμο "Εκηβόλος"- η εφημερίδα που δημοσίευσε τα πρώτα μου κείμενα, όταν ακόμη ήμουν μαθητής στο Γυμνάσιο της Χίου.

 

Από το 1976 εργάζομαι σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. 

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου (22 χρόνια) το εξάντλησα στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής". Σαν άμεσος συνεργάτης του Αλέκου Φιλιππόπουλου στο ξεκίνημα αυτών των εφημερίδων και μετά, για 15 χρόνια περίπου, σαν διευθυντής τους.

 

Έχω διατελέσει επίσης διευθυντής ή αρχισυντάκτης και σε άλλες εφημερίδες όπως "Ακρόπολη", "Πρώτη", "Τύπος της Κυριακής", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Βέτο" καθώς και σε πολλά ειδησεογραφικά, οικονομικά, ναυτιλιακά, επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά ("Χρόνος", "Κεφάλαιο", "Ελληνική Ναυτιλιακή", "ΕΛΝΑΒΙ", "Logistics & Management", "Car & Truck", "Ecotec" κ.ά.)

 

Έχω εκδώσει 5 ποιητικά βιβλία ("Ω ξειν…", "Ανδρομέδα", "Θηρασία", "Φρύνη" και "Υπατία") ενώ ποιήματά μου έχουν δημοσιευθεί σε αρκετές ελληνικές και ξένες (κυρίως) συλλογές καθώς και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Μερικά έχουν περιληφθεί και σε δίσκους του Γιάννη Μαρκόπουλου τραγουδισμένα ή απαγγελμένα από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Μαρία Φωτίου, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τη Βασιλική Λαβίνα, από τον ίδιο τον συνθέτη καθώς και από τα συγκροτήματα "Βωξ" και "Μεθυσμένα Ξωτικά".

 

Αν και έχω πάντα ρόλο επιτελικού στα έντυπα που εργάζομαι, συνηθίζω να διατηρώ χρονογραφικές στήλες. (Παλαιότερα και τη στήλη δισκοκριτικής "Ήχος"). Μερικά διαχρονικά -πιστεύω- ευθυμογραφήματά μου συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία "We are Greeks!" (κυκλοφορεί) και "Λάκης, τελεία, τζι-αρ" (υπό έκδοση).

 

Χόμπι μου είναι η φωτογραφία. Σε αυτό το site θα βρείτε πολλά δείγματα από τα αποτελέσματα αυτής της ερασιτεχνικής ενασχόλησης μου και δυο συλλογές: "Mind Games" και "Painting with a camera".

Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολάου, δημοσιογράφο επίσης, και έχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μάγκι (Μαργαρίτα).

Είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και διεθνών Οργανώσεων ημερήσιου και περιοδικού Τύπου (WAN και FIPP).