Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ και δεκάδες συνεργασίες, η Μάρω Μαρκέλλου μας ξανασυστήνεται μέσα από τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Υποψήφια Μάνα». Πρόκειται για έναν δυνατό, uptempo δίσκο με μικρά αλλά ευχάριστα στοιχεία νοσταλγίας που αποτελεί στην ουσία το ημερολόγιο ζωής μιας γυναίκας γύρω στα τριάντα.

 

 

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 13 κομμάτια, άλλα ταξιδιάρικα (Κάιρο, Καλοκαίρι) άλλα δηκτικά (Υποψήφια Μάνα, Σαμπρέλα και Ζάντα) άλλα πιο ποιητικά ή εσωστρεφή (Τσιτσάνης, Ήθελα Κάτι) άλλα με χιούμορ (10 Υδραυλικοί, Με Χώρισε Μαμά), τραγούδια που δημιουργούν εικόνες μοναδικές (Ο γαΜάης, Οι Κοπέλες), όλα βιωματικά που δημιουργούν στον ακροατή την αίσθηση ότι μιλούν για τη δική του ζωή.

Η ίδια η Μάρω, μιας και είναι η δημιουργός της μουσικής και των στίχων, παραλληλίζει το άλμπουμ με ένα πίνακα ζωγραφικής, όπου αναμιγνύονται ευχάριστα πινελιές από διάφορα μουσικά μονοπάτια της Ελλάδας και του κόσμου: καμηλιέρικα, ηπειρώτικες μελωδίες σε funk γραμμές, Latin, indie/pop-folk στοιχεία, λαϊκές μελωδίες στις μπαλάντες, swing, rock, αλλά και μια ιδέα απ´ το αγαπημένο punk ("Υποψήφια Μάνα").

 

Η Μάρω βουτάει επίσης πρώτη φορά στα νερά της ενορχήστρωσης με αυτό το δίσκο και ευχαριστεί τους μουσικούς που συμπλήρωσαν αυτό το παζλ, για το ταλέντο, την όρεξή τους και την πίστη τους σε αυτή τη δουλειά. "Η μπάντα, πάντα, σαμπρέλα και ζάντα".

 

Η "Υποψήφια Μάνα" είναι ουσιαστικά η κάθε γυναίκα και αυτή η συλλογή των δεκατριών τραγουδιών θα μπορούσε να είναι το soundtrack

μίας εντέχνως αποτυπωμένης καθημερινότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Το ταξιδιάρικο «Κάιρο» είναι το τρίτο single μέσα από το άλμπουμ κι έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό.

 

Βρείτε το άλμπουμ:

iTunes | Spotify | YouTube

 

 

Tracklist:

1.     Σχιζοφρένεια

2.    Κάιρο

3.    Τσιτσάνης

4.    Σαμπρέλα και Ζάντα

5.    Μπουκάλια

6.    Έμαθα – Μπάμπης Στόκας

7.    Ήθελα Κάτι

8.    Ο γαΜάης

9.    Καλοκαίρι

10.  10 Υδραυλικοί (Μάρω Μαρκέλλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Μουζουράκης, Μιρέλα Πάχου)

11.  Με Χώρισε Μαμά

12.  Υποψήφια Μάνα

13.  Οι Κοπέλες (Μάρω Μαρκέλλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Μπάμπης Στόκας)