Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Εταιριών Συλλογικής Διαχείρισης CISAC, η οποία πραγματοποιείται φέτος στη Λισαβόνα, ο Οργανισμός "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ" αποτελεί πλέον τακτικό μέλος της.  Στην πορεία της, από το 2014 έως σήμερα, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ, ως δόκιμο μέλος, συμμορφώθηκε σταδιακά με όλους τους επαγγελματικούς κανόνες και τις δεσμευτικές αποφάσεις της CISAC, αναβαθμίζοντας το μηχανογραφικό της σύστημα, όσον αφορά την τεκμηρίωση και τη διανομή των μουσικών έργων και έχει πλέον συνδεθεί με το CIS-net της CISAC.

 

Επίσης, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ανταποκρίθηκε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στους οικονομικούς ελέγχους που απαιτήθηκαν από τη CISAC. Επιπλέον, ο Οργανισμός εκπροσωπεί όλο το ιταλικό ρεπερτόριο στην Ελλάδα, καθώς, πριν από λίγες μέρες, υπέγραψε σύμβαση αμοιβαιότητας με τον αντίστοιχο ιταλικό Οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων, τη SIAE.

 

Επίσης, στην ίδια Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η αποβολή της ΑΕΠΙ από τη CISAC για έναν χρόνο, καθώς δε συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. 

 

Η CISAC εκπροσωπεί 239 εταιρίες από 123 χώρες του κόσμου και, μέσω αυτών, 4 εκατ. δημιουργούς από πέντε είδη ρεπερτορίων: Μουσική, Θέατρο, Οπτικοακουστικά, Εικαστικές Τέχνες και Λογοτεχνία.

 

Ωστόσο, την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) ο Πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ κ. Γιάννης Γλέζος υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Συντονιστή της ΚΕΕΕ για τα Πνευματικά Δικαιώματα και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανό Μωραΐτη, οι οποίοι εκπροσωπούν τα μέλη όλων των επιμελητηρίων της χώρας. 

 

Τέλος, η "ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" έγινε τακτικό μέλος και της ΒΙΕΜ, η οποία εκπροσωπεί 55 οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων από 58 χώρες του κόσμου που διαχειρίζονται την μηχανική αναπαραγωγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας.