Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο Μικρός Ήρως σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δισκογραφικής δουλειάς «Νέοι Στιχουργοί στο Φως»! Στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της ποίησης και πρώτη νύχτα της άνοιξης, το Μικρό Πολυτεχνείο και ο Μικρός Ήρως διοργανώνουν στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου μια ιδιαίτερη γιορτή.

 

 

Μετά από πολλούς μήνες στη δημιουργική σκιά, η Φωτεινή Λαμπρίδη και οι μαθητές του σεμιναρίου «Κύκλοι Τραγουδιών» παρουσιάζουν τον δίσκο «Νέοι Στιχουργοί στο Φως», ένα μπουκέτο τραγουδιών που προέκυψαν από τις μελοποιήσεις των στίχων των σπουδαστών του τμήματος.

 

Στο διάλειμμα της συναυλίας θα προβληθούν στίχοι και μικρά κείμενα των σπουδαστών όλων των τμημάτων γραφής του ΜΠ, με θέμα «Το Σπιράλ του Χρόνου». Οι εικόνες των κειμένων θα διανθισθούν με στιγμές-φωτογραφικά ενσταντανέ από τη ζωή μέσα στα Σεμινάρια Γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου.

 

Η εκδήλωση αρχίζει στις 20.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ με την αγορά ενός cd “Νέοι Στιχουργοί στο Φως” ή ενός βιβλίου “3 Εποχές στο ίδιο σπίτι (πρόσφατης έκδοσης ΜΠ) συμμετέχετε στην κλήρωση των Σεμιναρίων.

 

1ος τυχερός 1 ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ& ΔΙΑΜΟΝΗ) ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠ ΕΝ ΠΛΩ
2ος τυχερός 1 ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠ ΕΝ ΠΛΩ
3ος τυχερός 1 ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ Summer School ΤΟΥ ΜΠ

 

κρατήσεις στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Λεωφόρος ΣΥΓΓΡΟΥ 143, Ν.ΣΜΥΡΝΗ, τηλ. 210-9315600

email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Εισηγητές, μαθητές και φίλοι θα είμαστε όλοι εκεί να γιορτάσουμε την ημέρα της ποίησης παρέα!

 

Νέοι Στιχουργοί στο Φως

Χρόνια τώρα (2007) το Μικρό Πολυτεχνείο καλλιεργεί τις δυνατότητες και τις ικανότητες νέων στιχουργών για να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες. Στην πορεία αυτή , συνεργάτες επιμελητές της στιχουργικής ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, η Δήμητρα Γαλάνη , ο Θοδωρής Κοτονιάς , ο Κώστας Χατζόπουλος , ο Απόστολος Καλτσάς κ.α.

 

Φέτος με την παρουσίαση των τραγουδιών που προέκυψαν από τα σεμινάρια στιχουργικής με επιμελήτρια την Φωτεινή Λαμπρίδη στο Γυάλινο UP STAGE , ο Άγγελος Σφακιανάκης πήρε την πρωτοβουλία και ηχογράφησε 22 πρωτότυπα τραγούδια από όλες τις συναυλίες παρουσιάσεις του Μικρού Πολυτεχνείου και δημιούργησε μια ανθολογία με τίτλο «Νέοι στιχουργοί στο φως». Οι στίχοι δόθηκαν σε διακεκριμένους συνθέτες της νεώτερης γενιάς , συνοδοιπόρους στην αγωνία για την ποιότητα και την αλήθεια του σύγχρονου τραγουδιού . Τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν και περιλαμβάνονται σε αυτό το «Τετράδιο-cd» είναι ευαίσθητα , τολμηρά και ανατρεπτικά .

 

Η Φωτεινή Λαμπρίδη και ο Θράσος Καμινάκης από το Μικρό Πολυτεχνείο γράφουν:

«Μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί τους την περιπέτεια της γραφής. Τους θεωρούμε συνοδοιπόρους μας σε αυτή την διαδρομή. Οι νέοι στιχουργοί του Μικρού Πολυτεχνείου βγήκαν αρχικά στο φως από τις συναυλίες που διοργανώσαμε στην «Αυλαία» και το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη παρουσία στην δισκογραφία , άλλοι διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ενώ άλλοι ξεχώρισαν στην Τέταρτη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Όλοι και όλες «σκάβουν» με μεράκι τις λέξεις , τις έννοιες για να δημιουργήσουν από το τίποτα κάτι . κι επιμένουν σε μιά δύσκολη περίοδο για την χώρα που μετράει τις πληγές , να αναζητούν οξυγόνο στην δημιουργία».