O Morrissey δίνει την επίσημη έγκριση του για την ταινία “Shoplifters of the World Unite”, τίτλος δανεισμένος από το ομώνυμο τραγούδι του, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Jon Manganiello γνωστός για τους ρόλους του στo Sabotage (2014), την τριλογία Spider-Man του Sam Raimi καθώς και τη σειρά True Blood (2010-2014).

 

H ταινία πραγματεύεται ένα αληθινό γεγονός που συνέβη το 1987 την ημέρα που ανακοινώθηκε δημόσια η διάλυση των “Smiths”. Τότε ένας ψυχικά διαταραγμένος οπαδός του συγκροτήματος εισέβαλε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Denver, του Colorado και υπό την απειλή όπλου ανάγκασε τον DJ, τον οποίο θα υποδηθεί ο Manganiello, να παίζει τραγούδια μόνο από την δισκογραφία των Smiths κρατώντας τον όμηρο για τέσσερις ολόκληρες ώρες μέχρι την παρέμβαση της τοπικής αστυνομίας.

 

Κι άλλο έργο στο παρελθόν έχει εμπνευστεί από το συγκεκριμένο περιστατικό, συγκεκρίμενα το Airheads (1994) του Michael Lehmann.

 

Το σενάριο της ταινίας καθώς και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Stephen Kijah, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μουσικά ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones, Scott Walker και Backstreet Boys. O Manganiello σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Collider το 2014, δήλωσε ότι ο Kijah είχε προηγουμένως επαφές με τον Morrissey και συμφώνησαν να παραχωρήσει τα δικαιώματα για την ταινία για μια αρκετά λογική τιμή.

 

Παρόλο, που το “Shoplifters of the World Unite”, που θα κυκλοφορήσει το 2017, δεν είναι μια βιογραφία για την μουσική πορεία των Smiths ευελπιστούμε για κάποια σύντομη εμφάνιση του Morrissey, σαν χαρακτήρα στο έργο.