Ο σπουδαίος ηθοποιός θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση που ετοιμάζει ο Θέμης Μουμουλίδης στο Θέατρο Badminton βασισμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη και άλλους ηθοποιούς. Είχε ξεκινήσει και τις πρόβες, όμως το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη ήταν ικανό να τον νικήσει, ύστερα από μία εβδομάδα νοσηλίας στην εντατική του "Ευαγγελισμού". Ο διακεκριμένος ηθοποιός έφυγε από κοντά μας για το πιο μακρινό του ταξίδι που δεν έχει επιστροφή. 

 

Ο Μηνάς Χατζησάββας γεννήθηκε στη Αθήνα το 1948. Το 1969 τελείωσε τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και είναι ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου θεάτρου (1970). Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Μηνάς Χατζησάββας εξέδωσε και τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή».

 


Το στερνό αντίο του Θάνου Μικρούτσικου στον Μηνά Χατζησάββα


 

Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο».

 

Τελευταίος του ρόλος ήταν στην παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Οι τυφλοί ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο» σε σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου το καλοκαίρι του 2015. 

 

Σε συνέντευξή του πριν από περίπου 3 χρόνια είχε δηλώσει:

«Αν δεν κρύβεσαι από αυτόν που έχεις απέναντί σου, τότε και μόνο τότε μπορείς να τον διερευνήσεις, να βρεις τον τρόπο που μιλάει, να βρεις το λεξιλόγιό του, να βρεις τον τρόπο να του μιλήσεις. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω στο θέατρο και νομίζω ότι γι' αυτό με αγαπάνε. Γιατί προσπαθώ να μιλήσω με όποιον έχω απέναντί μου, να βρω τη γλώσσα του».