nafplio-festival_music1Δύο δεκαετίες κλείνει το διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής που θα φιλοξενηθεί στο επιβλητικό Ναύπλιο. Από τις 17 έως τις 26 Ιουνίου, έργα του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Λιστ, του Σούμαν και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, θα ερμηνευτούν από σπουδαίους μουσικούς στο διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής που φέτος κλείνει τα είκοσί του χρόνια. Το πρόγραμμα έχει οργανώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης και περιλαμβάνει μοναδικές παραστάσεις που θα προσελκύσουν μουσικόφιλους από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:

 

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου, Ferhan & Ferzan Oender, πιάνο τέσσερα χέρια στο Βουλευτικό, στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Stravinsky, Liszt και Say.

Σάββατο 18 Ιουνίου, Γιάννης Βακαρέλης, πιάνο Κουαρτέτο Εγχόρδων Borusan από την Κωνσταντινούπολη στο Βουλευτικό, στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Ravel και Schumann.

Κυριακή 19 Ιουνίου, Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες στο Ικόνιο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, στις 9 το βράδυ.

Δευτέρα 20 Ιουνίου, Παραδοσιακή Ορχήστρα του Δήμου της Κωνσταντινούπολης στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 9 το βράδυ.

Τετάρτη 22 Ιουνίου, Gelsin Onay, πιάνο, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Haydn, Schubert, Saygun και Liszt.

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο Γρηγόρης Βαλτινός στην αφήγηση και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι, θα πουν και θα παίξουν Ελληνικά και τουρκικά παραμύθια με κοινές ρίζες, στο Βουλευτικό στι 9 το βράδυ.

nafplio1Σάββατο 25 Ιουνίου, Κουϊντέτο πνευστών της Σμύρνης Θανάσης Αποστολόπουλος, πιάνο, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ, θα ακουστούν έργα των Baran, Piazzola, Say και Poulenc.

Κυριακή 26 Ιουνίου, Διάλεξη για την αρχιτεκτονική του Topkapi, στο Βουλευτικό στις 11 το πρωί. Ενώ στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο, Κουϊντέτο πνευστών της Σμύρνης Helen Jewett, βιολί Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί Αγγέλα Γιαννάκη, βιόλα Άγγελος Λιακάκης, τσέλο Βασίλης Παπαβασιλείου, κοντραμπάσο, στο Βουλευτικό και θα ακουστούν έργα των Mozart και Beethoven.